Gå til sidens hovedinnhold

Nå må nedrykksalarmen gå

En tredjedel av serien er unnagjort og Arna-Bjørnar står med kun ett fattig poeng. Det er bare til å innse at det blir en kamp for å holde seg i Toppserien denne sesongen.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det ene poenget tok Arna-Bjørnar i en hardtkjempende kamp mot storesøster Sandviken. Et poeng man ikke kunne regne med på forhånd. I kampen etter, mot bunnlaget Kolbotn, var ikke laget til å kjenne igjen og tapte.

Og nettopp der ligger problemet. Ikke i kampene mot topplagene, hvor innsatsen er upåklagelig og de kan få med seg et poeng om de er heldige. Nei, det er mot de andre bunnlagene man må ta poeng. Som mot Klepp i seriestarten da det i stedet ble 1-4-tap, og mot Kolbotn nå.

Bør ta fem poeng på de tre neste

Lørdagens motstander Avaldsnes var spådd å ligge like under topplagene på tabellen, men har skuffet i seriestarten. Nå har Anna Jøsendal fra Odda funnet formen, og blir en spiller Arna-Bjørnar må passe ekstra godt på for å vinne mot laget fra Karmøy. De bør ta minst fem poeng i de tre neste kampene mot Avaldsnes, Stabæk og Lyn.

I fjor var første sesong etter omleggingen til ti lag i Toppserien. Da rykket Røa ned med tolv poeng. Arna-Bjørnar bør ikke stå med mindre enn seks poeng når serien er halvspilt om tre runder.

Sliter fortsatt med å score

Laget har ikke løst problemet fra i fjor, nemlig å score mål. For sjeldent kommer de to nye spissene Miljana Ivanovic og Mia Jalkerud til klare målsjanser. Det kan ha med måten laget spiller på eller ferdigheter hos dem selv. De er ikke spillere som skaper sjanser ut av ingenting alene. Stikkere mellom stopper og back vil nok Ivanovic si ja takk til, mens Jalkerud trenger å få ballen til seg i boksen.

Trener Øyvind Nordtveit flyttet Meryll Abrahamsen frem på spissplass mot Kolbotn uten å få umiddelbar uttelling for det, men hun er målfarlig, og kan fort være en løsning på topp fremover.

Må ikke snuble

Sandviken på sin side løftet seg fint etter å ha blitt kjempet ut av stilen i 1-1-kampen mot AB for en ukes tid siden. 4-1-seieren mot LSK smakte godt, men det er ikke råd til feilskjær om man skal henge med helt i toppen. Mot Klepp forventes det kun seier, før tøffe kamper mot Vålerenga og RBK venter.

Kommentarer til denne saken