Gå til sidens hovedinnhold

– Nå må vi se oss selv i speilet

Den islandske keeperveteranen kom til Arna-Bjørnar for å stenge igjen bakover. På to kamper er det blitt null poeng og ni baklengsmål.

– Jeg har aldri før sluppet inn ni mål på to kamper. Det er ikke kult i det hele tatt, sier Gudbjørg «Gugga» Gunnarsdottir.

Den islandske veteranen fikk det tøft allerede fra start i møtet med den norske Toppserien. I den første kampen mot Klepp føk det inn fire baller i nettet bak henne i løpet av de første 20 minuttene.

– Det startet ikke slik vi hadde forventet. Vi slapp inn mål før det var spilt ett minutt. Den kampen var en skikkelig skuffelse fra oss alle. Her må vi bare se på oss selv i speilet, og bli bedre, sier den rutinerte keeperen, som har gjort nettopp det.

– Katastrofe

– Jeg har en klar mening om hvilke mål som er «mine». Det er klart at jeg hadde ønsket flere redninger enn jeg har gjort, sier hun.

Mot LSK Kvinner ble det til slutt fem baklengsmål.

– 2. omgang er katastrofe, sier sisteskansen.

Som mot Klepp, er det perioder av kampen hvor det er totalt svikt i det defensive spillet.

– Det er noe som skjer i hodene våres når vi slipper inn mål. Vi klarer ikke å stoppe med å gjøre dette. Jeg vil ikke unnskylde oss, men vi har et litt ungt lag, som trenger å lære seg hvordan man stenger ned kampen, sier Gunnarsdottir.

– Det er en blanding av kollektivt kollaps og individuelle feil som gjør at vi er der vi er. Men vi kan ikke grave oss ned, det er en lang sesong. Det er viktig at vi snur det og har tro på det vi gjør, slår veterankeeperen fast, og legger til:

– Vi vet alle sammen at vi ikke er så dårlig som dette.

Trønderbesøk

Lørdag kommer Rosenborg på besøk, et lag som er blant favorittene til å ligge i toppen. Der har keeperen slagplanen klar:

– Forsvar, forsvar, forsvar!

Trener Øyvind Nordtveit vil stramme inn strukturen i laget for å minimere faren for at individuelle feil får stor betydning.

– Vi har fått for mange brudd imot. Vi blir for spredt og blir løpende etter. Med bedre struktur blir spillerne tryggere. Gjør en da feil, blir en ikke så hardt straffet. Vi må huske på at det har vært i korte perioder at det har sviktet, sier han.

Se Arna-Bjørnar - Rosenborg på BA.no eller Direktesport.no lørdag klokken 15.00.

Kommentarer til denne saken