Byutviklingsbyråd Rune Bakervik (Ap) hadde æren av å åpne den nyopprustede allmenningen mandag ettermiddag.

Riktignok vil ikke de 32 nye ladestasjonene for elbiler være på plass med en eneste gang, men det er tilrettelagt for såpass mange, ifølge kommunen.

Fire av ladestasjonene åpnet for offentligheten mandag, mens ytterligere seks er forbeholdt bildeling.

De 22 gjenværende plassene er allerede utstyrt med ladestolper, men vil fungere som vanlige parkeringsplasser i boligsonen inntil det er behov for å ta de i bruk.

Hvordan den endelige fordelingen av parkeringsplassene vil bli til slutt, er noe Bymiljøetaten vil vurdere underveis.

– Det at det nå har kommet på plass flere parkeringsplasser for Bildeleringen, vil gjøre ordningen mer attraktiv. Endringene på Holbergsalmenningen er i tråd med byrådets politisk plattform, samt kommuneplanens samfunnsdel, sier byutiklingsbyråden.

– Hensynet til en grønn og bærekraftig utvikling skal være et overordnet prinsipp i kommunen, sier Rune Bakervik.

Skapte hodebry for naboene

I tillegg til nye ladestasjoner for elektriske biler, har kommunen også fått på plass muligheter for sykkelparkering. De har også plantet flere trær.

Arbeidet med å ruste opp området, samt få på plass bossnett, startet for rundt ett år siden.

Men det har ikke vært bare bare for de som bor i nærheten.

Bergensavisen har flere ganger tidligere omtalt at arbeidet førte til at noen av beboerne i området fikk problemer med å finne parkeringsplass.

Etter en lang og trøblete periodene kan beboerne nå parkere på Holbergsallmenningen igjen.

Saken fortsetter under bildet:

Lise Reinertsen, direktør for Bymiljøetaten, holdt også tale under åpningen.

– Endringene på Holbergsalmenningen viser at kommunen jobber i riktig retning. Vi ønsker å legge til rette for sykkel, elbil og delebiler. Men dette tilbudet er ikke noe som passer for alle. For noen går ikke hverdagen opp uten bil, og vi må av den grunn ikke glemme dem heller, sier Reinertsen.

– Det er derfor vi ønsker å se an hva slags etterspørsel det blir på denne parkeringsplassen, før vi tar en endelig avgjørelse vedrørende hvordan plassene skal fordeles, legger hun til.