Vi nærmer oss poengrekorden. Og nå er vi bare en seier fra den...

Brann vant fullt fortjent 3-1 mot Fredrikstad. Men til tross for at vi hadde tilsynelatende god kontroll på poengfangsten fra Sivert Heltne Nilsens 2-0 mål fire minutter etter pause, ble det likevel litt unødvendig spennende mot slutten.

Imidlertid klarte vi å hale i land nye tre poeng og en fortsatt mulighet til å ta den mye omtalte poengrekorden i 1. divisjon. For å få den må vi slå KFUM på Stadion i siste runde. Ved uavgjort blir det bare en kjedelig tangering.

I en sesong der all reell spenning rundt opprykket var over i sommer, er som sagt mange ganger før, rekorder det eneste som betyr noe nå. Det vil være surt hvis poengrekorden ryker i siste runde. Denne oppsiktsvekkende suverene sesongen må jo i det minste ende opp med en rekord som stadfester at det har vært nettopp dette!

Dette var på ingen måte av de bedre kampene vi har spilt i år, men vi var likevel det klart beste laget i plankebyens nedlagte verkstedskvarter. Det var da også gjort en del endringer foran denne kampen - noe som selvsagt kan ha bidratt til at det ikke ble bedre enn det ble.

Dagens høydepunkt, utenom scoringer og tre poeng naturligvis, var Niklas Jensen Wassberg som innimellom viste sine tryllekunster - og den beste av dem ble fremført rett foran Branns tilreisende supportere. Og så var det naturligvis moro at 18-åringen Isak Hjorteseth fikk komme inn og punktere kampen på overtid med sin første scoring i obligatorisk kamp for A-laget.

Når det gjelder den nevnte poengrekorden, så skal det bli interessant å se hvem som er mest tent foran siste runde: Er det Brann, som kan sette rekorder? Eller er det KFUM som kjemper for en lettere vei i opprykkskvaliken? Jeg er litt nervøs for at det kanskje er sistnevnte.

I virkelighetens verden har ikke de kristne unge menn noen sjanse på direkte opprykk. Å hente inn 16 mål på Stabæks målforskjell i avslutningsrunden ville vært som å.... å på på vannet. Men den siste runden deres avgjør om de på veien til kvalikfinalen mot et eliteserielag må gjennom både hjemmekamp mot nummer fem eller seks og en bortekamp mot nummer tre. Eller om de slipper unna med en hjemmekamp mot nummer fire (eller laget som slår ut nummer fire). Det er en vesentlig forskjell på disse alternativene, så de vil nok være topp motiverte.

På den annen side er det kanskje gode nyheter for Brann at KFUM (hvis Start samtidig ligger an til seier hjemme mot Ranheim), selv blir nødt til å gå for seier for å sikre seg tredjeplassen. Slik sett kan det jo åpne seg for Brann som dermed kanskje slipper å stange mot en forsvarsmur i nitti minutter.

Lars Bohinen, som var trener for Aalesund-laget som i 2019 satte den nåværende poengrekorden på 79 poeng, var ute og nebbet seg til på Twitter i midtuken og antydet at i den formen Brann var i da, så ville vi ikke ta rekorden. (Han mente også at divisjonen den gang holdt et klart høyere nivå). Så det bør jo være motivasjon nok! Vi som ligger an til godt over 30 mål bedre målforskjell enn det poengrekordgjengen til Bohinen klarte for tre år siden, skal selvsagt ta poengrekorden også! Den skal ikke bli værende i Ålesund og i Bohinens skrytedagbok.

Og vi skal selvsagt være bedre enn KFUM - spesielt på Brann Stadion!

Men det er ikke den eneste rekorden vi kan sette til helgen:

En kortversjon(!)-oppdatering etter 29. runde på sluttabell-rekordene Brann kan sette, ikke kan sette - eller allerede har satt i 1. divisjon:

(Det som står som «1. divisjon" er altså rekordene for alle klubber i divisjonen - ikke bare Branns klubbrekorder. Det som står som «klubbrekord» er uansett divisjon. Rekordene er for sesonger med 30 serierunder, dvs. 2001-2009 og 2011-2022 i 1. divisjon og 1961/62 + f.o.m. 2009 i Eliteserien).

* POENGREKORDER:

- 1. divisjon: Vi må vinne den siste for å få ny rekord.

- Hjemmekamper 1. divisjon: Denne kan vi ikke få.

- Bortekamper 1. divisjon: Denne tok vi.

- Klubbrekord: Denne tok vi.

- Klubbrekord hjemme: Vi må vinne den siste hjemme for ny rekord.

- Klubbrekord borte: Denne tok vi.

* SCORINGSREKORDER:

- 1. divisjon: Denne tok vi.

- Hjemmekamper i 1. divisjon: Går nok ikke, for da må vi score ti i siste hjemmekamp.

- Bortekamper 1. divisjon: Denne tok vi.

- Klubbrekord: Mangler fire mål i siste kamp for ny rekord.

- Klubbrekord hjemme: Mangler fem mål i siste hjemmekamp for ny rekord.

- Klubbrekord borte: Denne tok vi.

* BAKLENGSMÅL-REKORDER (LAVEST):

- 1. divisjon: Vi tåler inntil fem baklengs mot KFUM for ny rekord.

- 1. divisjon hjemme: Vi tåler inntil to baklengs mot KFUM for ny rekord.

- 1. divisjon borte: Denne tok vi ikke.

- Klubbrekord: Vi tåler inntil elleve baklengs mot KFUM for ny rekord.

- Klubbrekord hjemme: Vi tåler ett baklengs mot KFUM for ny rekord.

- Klubbrekord borte: Denne tok vi.

* MÅLFORSKJELL-REKORDER:

- 1. divisjon: Denne rekorden får vi selv med 24 måls tap mot KFUM.

- 1. divisjon hjemme: Vi må vinne med minst fire i siste hjemmekamp for ny rekord.

- 1. divisjon borte: Denne tok vi.

- Klubbrekord: Denne rekorden tar vi selv med 25 måls tap mot KFUM.

- Klubbrekord hjemme: Vi tåler tap på inntil syv mål mot KFUM for ny rekord.

- Klubbrekord borte: Denne tok vi.

* SEIERSMARGIN-REKORDER:

- 1. divisjon, avstand nr. 1 til 2: Denne rekorden er vi nå garantert.

- 1. divisjon, avstand nr. 1 til 3: Denne rekorden er vi nå garantert.

I tillegg til en hel drøss klubbrekorder i kategorien "kamper på rad"... Mot Fredrikstad satte vi ny klubbrekord i antall bortekamper på rad i serien med scoring. Den nye rekorden er på 17. Scorer vi på lørdag mot KFUM, tangerer vi klubbrekorden på 33 i antall obligatoriske kamper på rad med scoring.

(Se for øvrig mer detaljert under "Statistikkbonanza" lenger nede)

Kampen:

Fra forrige seriekamp var det gjort fire endringer i startelleveren: Andreas Skovgaard, Frederik Børsting, Aune Heggbø og Niklas Castro var byttet ut til fordel for David Wolfe, Ole Didrik Blomberg, Bård Finne og Kasper Skaanes. Altså var blant annet hele angrepsrekken skiftet ut. Blomberg og Finne fikk sin første start siden 14. august og Skaanes sin første siden 31. juli.

Brann åpnet friskest, men Svenn Crones skudd fra tyve meter etter to minutter gikk rett på keeper. Ellers var det ikke så mye som skjedde i starten annet enn at Fredrik Pallesen Knudsen fikk turban.

Etter fjorten minutter ville Bård Finne ha straffe da han gikk over ende i duell mot Stian Stray Molde, men det ville nok ha vært et billig et.

Et par minutter senere var det faktisk hjemmelaget som fikk en grei mulighet da Mathias Dyngeland måtte slå bort et attenmeters-skudd fra Noa Williams og Alexander Betten Hansen sendte returen like utenfor lengste stolpe fra tolv meters skrått hold.

Atten minutter var spilt da Oscar Jansson reddet en Niklas Jensen Wassberg-avslutning fra seks meter på streken og Felix Horn Myhre fulgte opp med å blåse ballen halvannen meter over fra tolv meter.

Fredrikstad var siden fremme på en småfarlighet, men ellers var det helst Brann det handlet om og etter 34 minutter skjøt Finne like utenfor nærmeste stolpe fra femmeterhjørnet da Skaanes først hadde blitt stoppet da han var på vei igjennom.

Brann hadde veldig mye ball på Fredrikstads banehalvdel, men slet med å komme til de helt store mulighetene mot slutten av omgangen. Ett minutt før pause løsnet det imidlertid endelig da Wassberg etter et lengre Brann-angrep til slutt la inn og fant Blomberg som satte ballen i mål fra seks-syv meter. Endelig 1-0! Viktig å få den før pause!

Ledelsen holdt seg både til pause og faktisk gjennom den også.

Etter knappe fire minutter av andre akt skulle vi da også øke på til 2-0. Det skjedde da Sivert Heltne Nilsen stanget inn en Bård Finne-corner. Nå skulle det vel gå mot tre poeng her? Brann har i hvert fall ikke gitt fra seg noen tomåls-ledelse denne sesongen.

Ti minutter ut i omgangen fikk vi en finteoppvisning av Kniklas før han sendte videre til Finne som i ubalanse skjøt fra tolv meter. Keeper fikk en hånd på skuddet.

Samme skjebne fikk et Finne-frispark fra 25 meter da timen var spilt. Jenssen var helt oppe ved krysset for å slå den dødballen til corner.

Ved halvspilt omgang kom både Finne og David Wolfe til avslutninger i feltet, men begge ble blokkert.

Seksten minutter før slutt hadde Finne en avslutning like utenfor lengste stolpe fra fjorten meter.

Med mindre enn kvarteret igjen gjorde vi et kvadruppelbytte. Inn kom Frederik Børsting, Aune Heggebø, Vegard Leikvoll Moberg og Isak Hjorteseth. Ut gikk Wolfe, Finne, Blomberg og Wassberg.

En kamp som så ut til å gå mot en grei trepoenger for Brann, ble med ett mye mer spennende da drøye ni minutter gjenstod: Fredrikstad hadde nemlig fått frispark like utenfor sekstenmeteren og Olav Øby satte dette over muren og oppe i det høyre krysset. 1-2.

Ooops! Det var fremdeles noenlunde god tid for laget fra Plankebyen til å ødelegge for vår poengrekord-mulighet. Ubehagelig...

Og nå våknet Fredrikstad selvfølgelig. Fem minutter før slutt satte for eksempel innbytter Obilor Okeke ballen like utenfor fra spiss vinkel da han ble spilt igjennom av Nicolay Solberg på deres venstreside. Der var vi heldige, og for oss på motsatt kortside så det jo omtrent ut som at ballen var på vei inn i mål.

Nå gikk klokken virkelig treigt. Nesten tre minutter på overtid fikk vi kast nesten nede ved hjørneflagget. Kunne vi klare å holde på ballen de siste sekundene da?

Men det gjorde vi ikke noe forsøk på. Heggebø mottok kastet fra Børsting, kom seg løs fra Øby og ned til dødlinjen hvor han sendte ut til Hjorteseth. 18-åringen brukte to touch på å komme til avslutning fra syv-åtte meters skrått hold. Og det skuddet gikk inn til høyre i målet. 3-1! Kampen var avgjort, tre poeng var i boks og den unge innbytteren hadde fått sin første scoring i obligatorisk kamp for A-laget!

Kampen endte dermed 3-1 og vi har fortsatt mulighet til å ta poengrekorden i 1. divisjon.

-

Supporterne: Vi var 549 Brann-supportere på Fredrikstad Stadion. OK trøkk og stemning. En god del pyro. Siden forrige gang vi var der, hadde bortefeltet byttet kortside.

På bortebane i årets OBOS-liga har vi dermed vært ca 635 i snitt (pluss/minus fordi alle tallene ikke er offisielt bekreftet ennå). Til sammenligning har RBK i perioden 2010-2021 (som er de årene jeg har tall for) aldri hatt mer enn 620 egne supportere i snitt på bortebane noen sesong (2015). Den eneste klubben som har slått årets snitt-tall for Brann disse årene er Vålerengen som hadde 711 i snitt i 2010. Ellers har de ikke klart å slå årets Brann-snitt. Branns gamle rekord (for årene 2009-2021) var 575 i snitt i 2009. Da vi var i 1. divisjon sist hadde vi bare 382 Brann-supportere i snitt på våre bortekamper. Det skal imidlertid sies at det ikke er utenkelig at RBK kan slå vårt bortesupportersnitt i år, men det får vi svaret på senere i høst.

Det er selvsagt meget spesielt at vi setter vår egen klubbrekord for disse årene i en sesong vi spiller på nivå to. Spesielt når vi har spilt på en del arenaer med meget begrenset (og utsolgt) bortesupporterkapasitet, og i vår spilte vi ofte på hverdager. I tillegg har jo all spenning rundt opprykk vært borte i lang tid. Til kampene i Mjøndalen og ikke minst i Sandnes og Fredrikstad, hadde vi nok stilt en god del flere om det var dramatikk helt inn. På den annen side skal det sies at vi har sluppet en del av de stedene der vi vanligvis sliter med å stille mange, som f.eks. Tromsø, Bodø, Kristiansund, Molde og Ålesund. For oss er det naturligvis best at flest mulig bortekamper går i Vestland fylke, Rogaland, Sørlandet og Østlandet. Dessuten har vi fått en del gode kamptidspunkt for bortekampene i høst.

NB! Bortesupporter-tallene gjelder kun billetter kjøpt på borteseksjonen. Ergo teller ikke Brann-supportere sittende på hjemmeseksjon eller nøytral seksjon (som det var en del av på Åsane - Brann) med i tallene.

-

Det lyriske hjørnet:

Årets siste bortekamp,

mot svake FFK

Med tap der nedi Østfold,

vil poengrekorden stå

denne måtte vinnes,

for rekorden skal vi ha!

Og tre poeng var påkrevd

når vi reiste hjem der fra

*

Vi skapte flere sjanser,

men vi klarte ikke score

før Ole Didrik Blomberg

fikk sitt femte mål for året

vel ett minutt før pause,

så vi ledet gjennom den

Og tre minutter etter

fikk vi jaggu mål igjen!

*

For Sivert Heltne Nilsen

stanget Finnes corner inn

Vi kunne scoret fler,

men neste scoring fikk "di hin"

For Øby skjøt et frispark,

det ble mål - og ni minutt,

det gjenstod nå av kampen

- her var spenning helt til slutt!

*

Og klokken gikk nå kjempetreigt

og Fredrikstad fikk blod

tannen sin, det var litt nifst,

men slutten den ble god:

For Isak Tomar Hjorteseth,

en bergensk atten-åring

Han avgjorde på overtid,

med guttens første scoring

*

seieren ble sikret

og rekorden kan vi ta

Den sikrer vi med seier

nå til helgen - og vi ska'

no jaggu banke Kåffa

og få stukket av med den

For ellers skjer det aldri;

vi skal aldri ned igjen!

*

-

STATISTIKKBONANZA:

Scoringer:

* Vi har nå scoret i 31 strake seriekamper med Brann-scoring. Dette er en forbedring av klubbrekorden i serien. Den gamle klubbrekorden var 29 strake fra august 2008 til august 2009. Sist vi ikke scoret i seriekamp var da vi tapte 0-1 hjemme for Molde 28. november i fjor.

* Borte: Dette var vår 17. strake bortekamp i serien der vi scoret. Dette er ny klubbrekord. Sist vi ikke scoret borte i serien var da vi tapte 0-1 for Vålerengen 31. oktober. Den gamle var på 16 og var fra august 2008 til august 2009.

* Vi har nå scoret i 32 strake obligatoriske kamper. Sist vi ikke scoret i tellende kamp var da KFUM slo oss 1-0 i Oslo i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i så mange tellende kamper på rad var da vi gjorde det i 33 på rad fra mai til desember i 2004. Det er også klubbrekorden (hvis vi holder kretskamper før krigen utenfor) og vi kan altså tangere den mot nettopp KFUM.

* Borte: Dette var vår 17. strake obligatoriske bortekamp der vi scoret. Sist vi ikke scoret borte i tellende kamp var da vi tapte 0-1 for KFUM i cupen 12. mars. Forrige gang vi scoret i 17 strake obligatoriske bortekamper var fra oktober 2008 til august 2009 da vi gjorde det i 18.

Baklengsmål:

* Borte: Dette var andre bortekamp på rad i serien med baklengsmål. Sist vi holdt nullen borte var da vi slo Ulf 3-0 17. september. Forrige gang vi slapp inn mål i to strake bortekamper var da vi slo Bryne 5-1 og Stabæk 2-1 i juli og august.

-

Sesongen så langt:

(NB! Det er kun i 1961/62 og f.o.m. 2009 at Brann har spilt 30 seriekamper/ 15 bortekamper. På nivå to har Brann kun spilt så mange kamper i 2015, mens 1.divisjon som helhet har hatt minst 28 kamper 2001-2009 og f.o.m. 2011).

* Poeng:

- Brann har 78 poeng. Etter 29 kamper i 1. divisjon har aldri noen tidligere hatt mer enn Aalesunds 76 i 2019. Branns tidligere klubbrekord etter 29 kamper, omregnet til tre poeng for seier alle sesonger, var 64 i gullsesongen 1961/62. Rekorden for en hel 1. divisjonssesong med 30 kamper har Aalesund med 79 poeng i 2019. Den slår vi og får 81 poeng med seier i den siste. Ved uavgjort blir det bare tangering. 78 poeng er soleklar ny klubbrekord i en Brann-sesong og vår tidligere klubbrekord for 30 kamper var 67 poeng da vi tok gull i 1961/62, som vi altså for lengst har slått.

- Borte: Vi tok 42 bortepoeng i år og har for lengst satt ny poengrekord for en hel bortekamp-sesong for noe lag i 1. divisjon: Den gamle rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper var nemlig Moldes og Ham-Kams 37 poeng i henholdsvis 2007 og 2003. For Branns del er dette ny klubbrekord og den tidligere rekorden etter 15 bortekamper var 29 poeng (omregnet til tre poeng for seier) i gullsesongen 1961/62.

* Scoringer:

- Brann har scoret 91 seriemål. Etter 29 kamper i 1. divisjon har aldri noen tidligere hatt mer enn Ham-Kams 81 i 2007. Det er likt med Branns scoringsrekord etter 29 kamper som var 91 i gullsesongen 1961/62. Det meste noe lag tidligere har scoret på en hel 1.divisjonssesong i årene der divisjonen har vært samlet i én nasjonal avdeling (f.o.m. 1997) var Glimt med 83 mål i 2017. Imidlertid klarte Fredrikstad 84 mål på de 22 rundene i 1983, men den gang var divisjonen delt inn i to avdelinger. Det slo vi allerede i 27. runde mot Mjøndalen. Branns klubbrekord for 30 kamper er på 94 mål i gullsesongen 1961/62. Vi trenger altså fire mål mot KFUM for å sette ny klubbrekord over 30 kamper.

- Borte: Vi scoret 46 bortemål i årets serie. Det er ny 1. divisjonsrekord. Den gamle rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper var Ham-Kams og Godsets 38 mål i henholdsvis 2007 og 2006 og den har vi for lengst slått. 46 mål er også ny klubbrekord for Brann. Den gamle rekorden etter 15 bortekamper var 45 mål i 1961/62.

* Baklengs:

- Brann har sluppet inn 15 mål i årets serie. Etter 29 kamper i 1. divisjon har aldri noen tidligere hatt mindre enn Ham-Kams 20 i fjor. Branns tidligere bestenotering etter 29 kamper var 26 baklengs i 2016. Bestenoteringen for noe lag en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper har Ham-Kam med 21 i fjor. Vi slår den med inntil fem baklengs mot KFUM. Branns klubbrekord (lavest antall) for 30 kamper er 27 i 2016. Den slår vi altså selv med elleve baklengs mot KFUM.

- Borte: Vi slapp inn elleve mål på bortebane i årets serie. Bestenoteringen for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper er Ham-Kams åtte fra i fjor. Den slo vi altså ikke. For Branns del var den gamle bestenoteringen etter 15 bortekamper på 18 baklengs i 1.divisjonssesongen 2015, så vi har altså satt ny klubbrekord.

* Målforskjell:

- Brann har 76 plussmål. Etter 29 kamper i 1. divisjon har aldri noen tidligere hatt bedre enn Aalesunds 47 plussmål i 2002. Branns tidligere klubbrekord etter 29 kamper var 47 plussmål i gullsesongen 1961/62. Rekorden for noe lag en hel 1.divisjonssesong med 30 kamper har Aalesund med 51 plussmål fra 2002. Vi ligger altså an til å knuse det i år, siden vi kan tape den siste med 24 mål og likevel sette ny rekord. Branns klubbrekord for 30 kamper er på +50 i 1961/62. Den slår vi selv om vi skulle tape kampen mot KFUM med 25 mål.

- Borte: Vi fikk 35 plussmål borte i årets serie. Det er soleklart ny rekord i en 1.divisjon med 15 bortekamper. Den gamle rekorden for en hel 1.divisjonssesong med 15 bortekamper var Ham-Kams, Mjøndalens og Glimts 18 plussmål i henholdsvis 2021, 2018 og 2017. For Branns del er det også ny klubbrekord, for den gamle klubbrekorden for 15 bortekamper var +17 i gullsesongen 1961/62.

* Serieledelse:

- Brann leder divisjonen med 23 poeng. Etter 29 runder i 1. divisjon har aldri noen tidligere ledet med mer enn Glimts 15 i 2013.. Vi vil i år vinne med mellom 20 og 26 poeng. Det blir uansett ny rekord for en 30-kampers 1. divisjon. Etter 30 kamper har nemlig ingen i denne divisjonen tidligere vunnet med større seiersmargin enn Glimts 16 i 2017.

- Avstanden ned til 3. plass er 26 poeng. Etter 29 runder i 1. divisjon har aldri noen tidligere hatt større avstand ned til nummer tre enn Starts 20 i 2004. Vi vil i år få mellom 23 og 29 poeng ned til nummer tre. Det blir ny rekord for en 30-kampers 1. divisjon. Etter 30 kamper har nemlig ingen tidligere serievinner i denne divisjonen hatt større avstand til nummer tre enn Starts 21 i 2004.

-

Brann innbyrdes mot Fredrikstad i serien:

-

Sted

Ka

Vu

Ua

Ta

Mål

Bakl.

Bergen

26

13

6

7

56

39

Fredrikstad

26

7

7

12

39

55

Nøytral

1

0

0

1

1

3

Totalt

53

20

13

20

96

97

* I serien har Brann tre strake seire og seks strake uten tap (5-1-0) uten tap mot Fredrikstad. Sist vi ikke slo dem var da det ble 1-1 i 1.divisjonsoppgjøret i Fredrikstad 6. april 2015. Sist vi tapte mot dem var da de slo oss 4-2 i Fredrikstad 18. juli 2011.

* Brann har tre bortekamper i serien mot Fredrikstad uten tap (2-1-0). Siste tap mot dem borte kom 18. juli 2011 da de slo oss 4-2.

* Brann har scoret i de syv siste seriekampene mot Fredrikstad. Sist vi ikke scoret mot dem var da vi tapte 0-1 på Stadion 9. april 2011.

* På bortebane har vi scoret i de fem siste mot dem - og i ni av de ti siste. Unntaket var 26. juli 2008 da vi tapte 0-1.

* Vi har baklengsmål i de seks siste bortekampene mot Fredrikstad. Sist vi holdt nullen mot dem i seriekamp i Østfold var da vi vant 4-0 over dem 16. september 2007.

.

Årets OBOS-sesong vs OBOS-sesongen 2015:Målforskj.

Målforskj.

Poeng

Brann 2022

Etter 29 kamper

91-15

+76

78

Brann 2015

Etter 29 kamper

45-33

+12

53

Brann 2015

Etter 30 kamper

46-35

+11

53


Brann 2022

Etter 15 bortekamper

46-11

+35

42

Brann 2015

Etter 15 bortekamper

16-18

−2

22

-

-

Hendelsene:

01:56 - Brann: Svenn Crone skyter fra 20 meter. Rett på FFK-keeper Håvar Jenssen.

12:41 - Brann: Felix Horn Myhre hopper akkurat litt for lavt på ti meters hold til å nå et innlegg fra venstre.

14:03 - Brann: Ruben Kristiansen spiller frem til Bård Finne som får ballen fem meter utenfor feltet, men faller i duell mot Stian Stray Molde før han liggende forsøker en avslutning fra syv meter. Den går to-tre meter utenfor. Finne vil ha straffe, men det hadde nok vært billig.

15:57 - FFK: Noa Williams kommer til skudd fra 18 meter. Mathias Dyngeland må slå ballen vekk. Ballen havner hos Alexander Betten Hansen som skyter like utenfor lengste stolpe fra tolv meters skrått hold.

18:11 - Brann: Finne gir fra siden av femmeteren til Niklas Jensen Wassberg som avslutter fra seks meter. Oscar Jansson redder på streken. Etter hvert kommer Myhre til et volleyskudd fra tolv meter. Det går halvannen meter over.

19:01 - FFK: Betten Hansen er rett utenfor femmeteren veldig nære på å nå frem med en tå på et innlegg fra Ludvig Begby.

19:30 - Brann: Finne får blokkert sitt avslutningsforsøk fra syv-åtte meter.

19:53 - Brann: Ole Didrik Blomberg skyter fra 14-15 meters ganske skrått hold, men Wassberg endrer retning på skuddet. Så skyter Ruben fra 24-25 meter. Rett på Jenssen.

23:27 - gult kort, FFK: Riki Alba for en holding på Crone.

26:10 - gult kort, FFK: Trener Joakim Klæboe som antagelig har blandet seg litt for mye fra sidelinjen.

27:14 - Brann: Finne skyter fra skrått hold en meter innenfor feltet. Ballen triller inn til keeper.

28:24 - FFK: Dyngeland bokser vekk et frispark som slås inn i feltet og som Lucas Lima er nære på å få hodet på.

29:45 - FFK: Betten Hansen setter ballen i mål, men linjedommeren er allerede oppe med flagget.

30:09 - Brann: Kasper Skaanes kommer til innlegg fra venstre og Finne er nære på å nå det i femmeteren.

34:30 - Brann: Skaanes blir stanset av Jansson 13 meter fra mål når han er på vei igjennom, ballen havner hos Finne som drar seg forbi keeper, men er presset når han skal avslutte og skuddet fra femmeterhjørnet går i nettveggen en halvmeter utenfor.

35:54 - Brann: Blomberg skyter fra 20 meter. Rett på Jenssen.

Brann hadde mye ball nå, men slet med å finne åpningene og komme til avslutninger.

43:54 - 0-1, SCORING BRANN; OLE DIDRIK BLOMBERG: Et lengre Brann-angrep avsluttes med at Wassberg kommer til innlegg fra noen meter utenfor siden av femmeteren. Ballen lander hos Blomberg som avslutter på direkten fra seks-syv meter og setter ballen til venstre en halvmeter under tverrliggeren.

45:00 + 1:03: Pause. Brann leder 1-0 etter 7-1 til samme lag i antall angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

48:52 - 0-2, SCORING BRANN; SIVERT HELTNE NILSEN: Finne slår en corner fra høyre som går mot nærmeste. Sivert hopper opp på seks meters skrått hold og stanger ballen via bakken og inn i det venstre hjørnet.

50:27 - FFK: Williams er på vei mot en farlighet, men Dyngeland er ute ved femmeterhjørnet og avverger.

54:41 - Brann: Wassberg avslutter fra 15 meter, men det blokkeres med en gang.

55:06 - Brann: Etter et drible- og finteshow av Wassberg, havner ballen hos Finne som er i ubalanse når han skyter fra vel tolv meter. Keeper Jenssen får en hånd på skuddet og rødbuksene får kontroll.

56:21 -> bytte FFK: Obilor Okeke inn for Riki Alba.

56:24 -> bytte FFK: Nicolay Solberg inn for Noa Williams.

56:26 -> bytte FFK: Innocent Kingsley inn for Lucas Lima.

59:46 - Brann: Finne med et frispark fra 25 meter. Keeper må helt oppe ved krysset for å slå det vekk til corner.

67:24 - Brann: Finne skyter fra tolv meter, det blokkeres, ballen havner hos Wolfe som skyter fra elleve meter, keeper Jenssen redder og gir retur, men vi får ikke gjort noe ut av den.

68:04 - gult kort, Brann: Svenn Crone når han stopper Okeke på en overgang.

74:06 - Brann: Finne skyter fra 14 meter, men det blokkeres. Sekunder senere får Finne en ny sjanse når han får ballen fra Sivert, men dette skuddet fra 14 meter går et par meter utenfor lengste stolpe.

75:20 -> bytte FFK: Filip Stensland inn for Thomas Drage.

75:36 -> bytte Brann: Frederik Børsting inn for David Wolfe.

75:38 -> bytte Brann: Aune Heggebø inn for Bård Finne.

75:48 -> bytte Brann: Vegard Leikvoll Moberg inn for Ole Didrik Blomberg.

76:03 -> bytte Brann: Isak Hjorteseth inn for Niklas Jensen Wassberg.

80:43 - 1-2, SCORING FFK; OLAV ØBY: Hjemmelaget har frispark centimetere utenfor sekstenmeteren og Øby setter ballen over muren og oppe i det høyre krysset.

84:54 - FFK: Okeke blir spilt igjennom av Solberg på deres venstreside og fra siden av femmeteren forsøker han å sette ballen i det lengste hjørnet, men ballen spretter utenfor.

85:56 -> bytte FFK: Marcus Wenneberg inn for Stian Stray Molde.

87:35 - gult kort, Brann: Vegard Leikvoll Moberg for å sabotere et frispark.

87:53 - gult kort, FFK: Nicolay Solberg antagelig for munnbruk.

89:26 - FFK: Solberg skyter fra 20 meter, men rett i egen spiller.

89:45 - gult kort til Jan Tore Ophaug som er i FFKs trenerteam.

90:00 + 2:49 - 1-3, SCORING BRANN; ISAK HJORTESETH: Ni meter fra dødlinjen kaster Børsting til Heggebø som utenfor siden av sekstenmeteren har Øby i ryggen. Heggebø kommer seg løs fra ham og legger ut i feltet fra nesten ved dødlinjen. Ballen havner hos Hjorteseth som med to touch skyter fra syv-åtte meters skrått hold. Det går inn til høyre i målet!

90:00 + 3:48: Kampen er over. Vi vinner 3-1 etter 13-2 i angrep med avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

Fredrikstad – Brann 1-3 (0-1)

1. divisjon fotball menn, 29. serierunde. Fredrikstad stadion, 4825 tilskuere. Dommer: Martin Berg, Hunstad. Gult kort: Riki Alba, Fredrikstad. Svenn Crone og Vegard Leikvoll Moberg , Brann.

Mål: 0-1 Ole Didrik Blomberg (43:54), 0-2 Sivert Heltne Nilsen (48:52), 1-2 Olav Øby (80:43), 1-3 Isak Hjorteseth (90:00 + 2:49).

Fredrikstad (3-4-3): Håvar Jenssen – Oscar Jansson, Mads Nielsen, Stian Stray Molde (Marcus Wenneberg fra 86.) – Alexander Betten Hansen, Olav Øby, Thomas Drage (Filip Stensland fra 76.), Ludvig Begby – Lucas Lima (Innocent Kingsley fra 57.), Noa Williams (Nicolay Solberg fra 57.), Riki Alba (Obilor Okeke fra 57.).

Brann (4-3-3): Mathias Dyngeland – Svenn Crone, Fredrik Pallesen Knudsen, Ruben Kristiansen, David Wolfe (Frederik Børsting fra 76.) – Felix Horn Myhre, Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg (Isak Hjorteseth fra 77.) – Ole Didrik Blomberg (Vegard Leikvoll Moberg fra 76.), Bård Finne (Aune Heggebø fra 76.), Kasper Skaanes.

-

Kampstatistikk:

Avslutninger: 20-7 til Brann (NTB)

Avslutninger på mål: 9-2 til Brann (NTB)

Angrep med avslutninger i feltet: 13-2 til Brann (mine tall). 1. omg.: 7-1. 2. omg.: 6-1.

-

Spillerstatistikken:

Tallene for hver kamp er minutter spilt.

Stjerne bak tallet indikerer innbytte.

R bak tallet indikerer rødt kort.

-

mot ->

Ran

Åsa

Ske

Sog

Kåf

Ulf

FFK

KIL

Mjø

Stj

Gro

Bry

IKS

Stb

Rau

KIL

Bry

IKS

Stb

Rau

Sog

Ran

Åsa

Gro

Ulf

Stj

Mjø

Ske

FFK


b

h

b

h

b

h

h

b

h

b

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b

h

b


TOTAL

KAMP

START

MÅL

GULE

GUL-RØD

DIR. RØD

Blomb.


10*28*

12*

4*

18*

20*

18*

34*

19*

31*

45

22*

29*

28*

18*

35*

65

27*

29*

28*

45*

19*

28*

24*

17*

75


728

26

3

5

1Børst.

90

62

79

90

85

90

90

89

90

72

74

71

59

27*

68

61

90

45

55

25*

63

61

62

45

82

15*

66

62

15*


1883

29

25

4

3Castro

20*

28

90

74

90

86

86

81

70

89

56

72

79

90

90

90

62

73

86

88

76

71

76

45

71

62

80

902071

28

25

10
Crone

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

20*

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2540

29

29

2

2Dynge.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2610

29

29


1Finne

70

80

11*


62

4*

4*

9*

21*

18*

56

19*

59

45*

68

74

62

72

55

57

14*

19*

21*

45*

8*

28*

25*

28*

75


1109

28

12

15

1Hegge.

85

67

90

90

90

90

90

81

69

72

89

71

31*

63

22*

16*

28*

45*

35*

33*

76

71

69

90

82

62

65

73

15*


1860

29

21

13

2Hjort.

5*

5*14*


1*
4*


6*

6*14*


55

8


1
Knuds.

90

90

90

90

181*

12*

1*


4*

4*

45

11*


48*

90

90

90

90

90

90

90

90

75

67

90

90


1546

25

18

3

2Kristia.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90


2610

29

29


3Moberg

5*

23*

37*

7411*


15*


18*

2*

14*

19*

14*


7*


10*

17*

15*


281

15

1

3

1Myhre

90

80


16*

62

9*

4*

17*

21*


16*

18*

31*

90

45*

16*

45*

90

72

56

90

90

90

90

71

45

25*

62

90


1431

27

15

5
Nilsen

84

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90

90

90

90

90

90

90

90

45

90

90

90

90

90


2514

29

29

5

3Rasmu.

90

90

90

67R


85

89

73

76

90

90

71

59

70

90

90

45

90

90

90

84

84

63

62

90

90

90

45*2143

27

26

15

3

1


Skaan.
16*1*

9*

69

30*

34*

90

90

45*

79

74

75

17*


34*27*

28*


45*


28*

90


881

19

7

5
Skovg.

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

90

79

90

4245*

8*

15*

23*

451607

22

18

1

1Torsvik
2*

6*

19*

27

3


Wassb.

6*

10*

53

90

28*

78

86

72


60


19*

11*

45


45*

19*

75

65

73

76


821

17

10

3
Wolfe

72*

81

86

90

78

90

90

86

86

45*

90

90

90

90

90

88

84

71

90

45

83

90

90


75


1970

24

22


2Les mer:

BA

BA

NTB Live

BT

BT

brann.no