Gå til sidens hovedinnhold

Nå tror Monsamjelden på Sotra

Artikkelen er over 1 år gammel

BA-eksperten er mektig imponert over Sotra, og mener presset ligger på Åsane i lørdagens BA-sendte toppkamp fra 2. divisjon.

– Jeg er overrasket over at dette blir en toppkamp, og det skal Sotra ha all ære for. Det var forventet at Åsane skulle ligger der oppe, men Sotra har levert en kjempesesong til nå, sier BA-ekspert Mons Ivar Mjelde, som selvfølgelig er på plass i kommentatorboksen på Myrdal lørdag ettermiddag.

Kampstart er klokken 16.00, men kamerene ruller og går på BA.no fra klokken 15.45.

– Jeg gleder meg noe helt vanvittig. Dette er årets kamp i lokalfotballen til nå, og jeg håper flest mulig folk får den med seg. Enten på BA.no eller ved å møte opp på Myrdal!

– Presset er på Åsane

Status er som følger. Med ti kamper igjen av sesongen (Sotra har én kamp til gode, journ.anm) ligger Sotra og Åsane side om side på tabellen med 28 poeng. Det har blitt fem poeng opp til Grorud og Kjelsås på opprykks- og kvalifiseringsplass.

Presset ligger fullt og helt på Åsane, mener Mjelde.

– Det var Åsane vi forventet at skulle kjempe om opprykk, og det er de som skal ligge der oppe. Det er Åsane det er forventninger til, og det blir spennende å se om de takler presset. Som Åsane selv sier; de må vinne denne kampen, hvis ikke går opprykkstoget fra dem.

Mjelde har hele veien holdt Åsane som favoritt, og gjentok det budskapet for bare tre uker siden. Men Sotras imponerende form, kombinert med et Åsane som har vist svakhetstegn defensivt, hatt fått Branns tidligere gulltrener til å revurdere.

– Nå vil jeg faktisk sette pengene mine på Sotra. I alle fall i denne kampen. Fotball er ferskvare, og jeg synes det er Sotra som ser mest solid ut. De har ingenting å tape, og kan gå inn til denne kampen med lave skuldre.

– Sotra så sterkest ut

Allerede i første kamp etter ferien fikk man en smakebit på styrkeforholdet mellom lagene. Da spilte Sotra og Åsane 3-3 på Straume stadion.

– Da hadde lagene én omgang hver. Åsane var klart best i 1. omgang og ledet fullt fortjent 3-1. Men etter pause skiftet kampen helt karakter. Sotra kom tilbake, og slik omgangen ble, så synes synes faktisk de hadde fortjent å vinne, sier Mjelde.

– I den kampen synes jeg Sotra så bedre trent ut enn Åsane, rent fysisk.

BA-eksperten tror lagene vil by på stor underholdning også på Myrdal.

– Jeg tror vi får en kamp med høyt tempo og mye energi. Dette er en kamp begge lag vil vinne, og Åsane må vinne!


Den som vinner, henger med i kampen om opprykk. Video: Bernt-Erik Haaland

Kommentarer til denne saken