Sandviken gjorde fredag unna sin siste trening i Bergen på Åsane Arena før avreise til Oslo og cupfinalen. Flere av lagets spillere har NM-gull fra før, men på juniornivå.

Elisabeth Terland scoret to mål da Klepp slo Stabæk 3–1 i finalen i 2018. Året etter scoret hun tre mål da Vålerenga ble nedsablet med hele 9–1.

– Man er ung og det er en vanvittig kul opplevelse, sier 20-åringen.

Begge gangene vant hun sammen med Marthine Østenstad på laget. Hun beskriver den perioden slik:

Bevis for hardt arbeid

– De lagene jeg har spilt med var en gjeng som hadde et mål om å vinne, og det klarte vi sammen. Du får et fysisk bevis på at om man som gruppe jobber godt over tid, får man resultater, sier 20-åringen.

– Litt som med Sandviken nå?

– Vi har alle muligheter til å ta gull i helgen og har prestert godt gjennom hele sesongen. Det er siste innspurt nå, smiler hun.

Hansen hadde en målgivende da LSK Kvinner ble slått 3–1 i 2016, men har «bare» ett gull.

– Ja, foreløpig, smiler hun lurt.

– Det er en god erfaring å ha med seg. Man må bli vant til å vinne uten å ta det for gitt. Vi er fortsatt ikke helt vant til å vinne denne sesongen heller, sier hun.

Selv om det har blitt noen år siden hun vant med Klepp, er det noe som huskes ekstra godt.

– Den følelsen av å kontrollere kampen og vite at man kommer til å vinne. Og det å løfte pokalen etterpå, det er ganske kult, sier hun.

Noe hun kan få sjansen til igjen, om det går riktig vei på søndag. Men det er ikke noe hun har visualisert i tankene på forhånd.

– Nei, ikke det, mer kampen og hva som skal gjøres. Så får vi heller ta det etterpå, sier kapteinen.

Nyttig banetest

Seks Sandviken-spillere var på landslagssamling nylig. Både Guro Bergsvand og Terland scoret hvert sitt mål i 4-0-seieren mot Belgia på samme bane som søndagens finale skal spilles på. Den var strøken.

– Det var ingenting å klage på. Det å spille på Ullevål er enormt kult. Det er bare å glede seg. Nå vet jeg litt hvordan banen er, det er ikke feil det før søndag, sier Terland.

Hun får støtte av treneren.

– Jeg tror det betyr mer at de har vært ute å spilt store kamper og få kjenne litt på Ullevål-gresset, enn at de har tatt gull i junior-NM, sier Alexander Straus.

Også Lisa Fjeldstad Naalsund, Cecilie Redisch Kvamme og Kristina Grøndal har tatt gull i J19-NM. Det gjorde de da Arna-Bjørnar slo Stabæk 4–0 i 2012.