Gå til sidens hovedinnhold

Duppedingser til besvær

Artikkelen er over 9 år gammel

Nye duppedingser betyr nye utfordringer for arbeidsgiverne.

(Siste)

Du kan like godt lære deg bokstavkoden BYOD med en gang.

«Bring Your Own Device» kalles nemlig trenden som innebærer at du og jeg forventer å kunne bruke våre egne private smarttelefoner, nettbrett og bærbare PC-er i jobbsammenheng.

En ny undersøkelse som er gjennomført av IT-selskapet Cisco, viser at dagens arbeidstakere ser på det å bruke sin egen personlige mobil eller andre enheter på jobben som en rettighet, mer enn et privilegium.

De fleste av oss forventer å ha tilgang til bedriftens nettverk og verktøy overalt, fra hvilken som helst enhet.

Realiteten er at mange bedrifter ikke er forberedt på å møte kravene til den nye arbeidstakergenerasjonen, og sikkerhet er den største barrieren for en mer fleksibel og mobil arbeidstilværelse.

Nærmere 3.000 studenter og unge profesjonelle under 30 år fra 13 land verden har deltatt i den store spørreundersøkelsen. Den viser blant annet:

- Mobilen er blitt så viktig for unge at halvparten heller vil miste lommeboken eller vesken enn mobilen eller smarttelefonen sin.

- Mer enn tre av fire unge profesjonelle bruker flere ulike enheter, som smarttelefon og nettbrett, i jobben. Én av tre bruker minst tre enheter i jobbsammenheng.

- Fire av fem studenter ønsker selv å velge hvilken mobil eller andre enheter de skal bruke – enten ved at bedriften dekker utgiftene eller ved at de bruker sin personlige mobil, i tillegg til jobbmobilen.

- Sju av ti studenter forventer at de kan bruke jobbmobilen eller -PC-en også til privat bruk – som følge av at skillet mellom jobb og fritid hviskes mer og mer ut.

- Sju av ti studenter mener det er unødvendig å være på kontoret hver dag. Én av fire mener de vil være enda mer produktive hvis de kan jobbe hjemmefra. Tre av fem studenter anser det å kunne jobbe fleksibelt som deres rettighet, mer enn et privilegium.

- Bare én av fire har tilgang til jobbens nettverk hvor som helst og når som helst – to av fem mener dette er så viktig at de anser det som en kritisk del av jobbhverdagen. (ANB)