Friskt lønnsoppgjør

Partene i oppgjøret mellom Spekter helse og LO-forbundene endte i fred og fordragelighet fredag ettermiddag.

Partene i oppgjøret mellom Spekter helse og LO-forbundene endte i fred og fordragelighet fredag ettermiddag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Partene i oppgjøret mellom Spekter helse og LO-forbundene endte i fred og fordragelighet fredag ettermiddag.

DEL

Konklusjon: Minst 12.000 til alle og en økonomisk ramme på 4,1 prosent.

– Vi er godt fornøyd med resultatet for våre ansatte i sykehusene, sier Fagforbundets forhandlingsleder Mette Nord.

Hun roser også arbeidsgiversiden for å ha bidradd til et godt forhandlingsklima. For Fagforbundet var det viktig å øke minstelønnssatsene, få en økning i helgetilleggene og uttelling for kompetanseheving.

– Jeg er glad vi fikk uttelling for dem som jobber mange helger, men legger ikke skjul på at Fagforbundet hadde ønsket et enda bedre tillegg for helgejobbing, sier Nord.

Oppgjøret er interessant også med tanke på det initiativet Fagforbundet tok i fjor for å avhjelpe bemanningssituasjonen i sykehusene ved at medlemmene aksepterte mer helgejobbing. Det samme gjorde nemlig ikke de andre gruppene i norske sykehus.

– Lørdags- og søndagstilleggene heves nå til 40 kroner per time for alle og enda høyere for dem som velger å jobbe mer enn hver tredje helg. Målet er at flere skal jobbe heltid, sier Nord.

– Vi mener fortsatt at hver tredje helg bør være det normale, men det er uansett slik at en del av våre medlemmer må jobbe oftere for å få endene til å møtes. Da er det naturlig at folk får skikkelig betalt for ekstrainnsatsen. Vi håper samtidig at dette er et skritt på vei mot økt heltid, sier Mette Nord. (ANB-NTB)

Artikkeltags