Gründere får drahjelp

Stipendvinnere: Jone Rasmussen (Bitreactive AS), Morten Isachsen (Fribi AS), Ivar Sagmo (AiMs Innovation AS), Håvard Fjellvær (MemfoACT AS), Mona Myrvang Johansen (Expology Solutions AS), Kjetil Lobben (Expology Solutions AS).

Stipendvinnere: Jone Rasmussen (Bitreactive AS), Morten Isachsen (Fribi AS), Ivar Sagmo (AiMs Innovation AS), Håvard Fjellvær (MemfoACT AS), Mona Myrvang Johansen (Expology Solutions AS), Kjetil Lobben (Expology Solutions AS). Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Norske gründere som vil satse internasjonalt får millionstøtte.

DEL

I år får fem norske bedrifter tre millioner kroner i stipend fra Næringslivets Internasjonaliseringsstiftelse (NORINT). Felles for vinnerne er at de utvikler unike produkter for et nisjemarked, som internasjonalt byr på mange muligheter.

Styret i NORINT har i 2012 besluttet å dele ut fem stipend på til sammen 3,05 millioner kroner.

Stipendet blir delt ut under årets NM for studentbedrifter i Oslo 6-7. juni i regi av Ungt Entreprenørskap.

En stadig økende globalisering gir norsk næringsliv nye muligheter, men internasjonalisering krever mye tid og ressurser. Derfor er NORINT opprettet for å hjelpe nye næringer og kunnskapsmiljøer til å utnytte de markedsmulighetene som et internasjonalt marked kan gi.

– Norge er et lite marked for mange gründere. Dette stipendet er ment som en hjelp til å møte konkrete utfordringer knyttet til reell introduksjon av et ferdig utviklet produkt, konsept eller tjeneste i et internasjonalt marked, forteller Leif Frode Onarheim, styreleder i NORINT.

Årets stipendvinnere har utviklet produkter som henvender seg til forskjellige industrier, men har en felles ambisjon om at de også må ut av landet for å lykkes. Hemmeligheten ligger i å tilby unike produkter til nisjemarked.

– Fra å omdanne kloakk til drivstoff, til intelligente dataprogrammer som kan forutse det uforutsigbare, er disse selskapene fantastiske eksempler på norske gründere som har utviklet produkter som har gode muligheter for å lykkes i et internasjonalt marked, sier Onarheim. (ANB)

Artikkeltags