(Siste)

Statens Pensjonsfond utland (SPU), det såkalte oljefondet, kjøpte i mai 2012 aksjer for 1,8 milliarder kroner i Delta Topco som eier rettighetene til Formel 1. Ni dager etter oljefondets aksjekjøp i Delta Topco ble den planlagte børsnoteringen av selskapet skrinlagt. Dermed falt en viktig forutsetning for kjøpet bort.

En hodepine

Nå innrømmer Slyngstad overfor Dagens Næringsliv at investeringen er blitt en hodepine.

– Vi er selvsagt ikke glad for situasjonen som er oppstått. Det som i ettertid ser veldig uheldig ut, er det som til slutt ble en korrupsjonstiltale. Det er ikke noen tvil om det, sier han.

Delta Topco ledes av 83-åringen Bernie Ecclestone, som er tiltalt for grov korrupsjon i Tyskland i forbindelse med transaksjoner i selskapets aksjer. En tysk bankdirektør har erkjent at han fikk en halv milliard kroner i bestikkelser fra Ecclestone.

Slyngstad sier at børsnoteringen av selskapet ikke vil skje før det har falt en dom mot Eccelstone.

– Nulltoleranse for korrupsjon

Den omstridte investeringen er oljefondets eneste investering i det unoterte aksjemarkedet.

– Vi har nulltoleranse for korrupsjon. Vi har full tillit til at styret tar tak i det. Hvis ikke saken blir håndtert korrekt vil vi ikke sitte på disse aksjene, sier Slyngstad til Dagens Næringsliv.

Oljefondet har fått mye kritikk for investeringen, og for tausheten etter at korrupsjonssaken ble kjent. Slyngstad sier han angrer på at han ikke uttalte seg om saken tidligere.

– Vi skulle sannsynligvis gått ut tidligere og omtalt våre holdninger til selskapet. Vi kunne tidligere ha spurt om unntak fra konfidensialitetsavtaler, og vi burde lære til neste gang at slike avtaler kan ha en høy kostnad, sier han. (ANB-NTB)