«Denne kvelden skal vi prøve kjoler og kaste muffer og diademer i luften i ren fryd og begeistring».

Slik innleder Bergen Næringsråd invitasjonen til det de selv har valgt å kalle en «kjolebytte-låne-selge-kveld». Årets årskonferanse og- middag arrangeres den 15. november. Dresskoden er som vanlig gallakjoler og smoking.

– Vi har jo veldig fokus på bærekraft og har startet egen ressursgruppe for sirkulær økonomi. Nå begynner vi å bli en del som drar på disse middagene, og da tenkte vi at det er tid for å bytte litt. Mange kjøper en kjole til en slik anledning og bruker den bare én eller to ganger, sier Jannecke Slettestøl, som til daglig arbeider som kommunikasjonsrådgiver i Bergen Næringsråd.

– Like greit å låne

– Mottoet er jo la kjolene sirkulere, så det er det vi skal gjøre nå. Noen av kjolene har fortsatt merkelappen på, og det kan vi gjøre noe med. Det er jo flotte kjoler her som fortjener å se dagens lys, sier direktør i Bergen Næringsråd Marit Warncke.

Onsdag kveld stiller kvinnene med friskt i glasset, speil, omkledningsrom og egen skredder. Med andre ord er alt lagt til rette for at man finner den rette kjolen.

– Når det er galla så er det ofte du bare bruker den én gang uansett. Da kan det være like greit å låne, sier, Warncke.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Må inn å forhandle

– Altså, jeg tar den ikke av!

Michelle Williams, som har vært den ivrigste på prøvingen, har funnet seg en favoritt. Den isblå kjolen med flotte detaljer, fra JJsHouse, sitter som støpt.

– Jeg synes dette er helt glimrende. Jeg har alltid vært flink på å ikke kjøpe for mye nytt når jeg skal på gallamiddagen. Enten har jeg brukt gamle kjoler jeg har arvet, eller kjøpt brukt. Men det er helt topp at vi kan prøve forskjellige kjoler og at vi har en skredder her i tillegg, sier Williams.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Det spørs likevel om Williams får kjolen til odel og eie. Hun som har tatt med kjolen, er mest interessert i å låne den bort. – Men jeg skal nok prøve å overtale henne, sier Williams.

– Alt er til salgs for den rette pris, spøker Warncke.

Leide inn skredder

Det er skredder Isabell Klementsen som er leid inn for anledningen. Selv driver hun Belle Skredderi i Kanalveien, og synes byttekvelden er et flott initiativ.

– Det er ofte at man prøver brukte plagg og føler at de ikke sitter helt riktig, men om man jobber litt med plagget kan man få det brukte til å se utrolig flott ut. At dette er i vinden er nok en god ting for både mote og miljøet, sier hun.