Gå til sidens hovedinnhold

Nærmer seg historisk EM-plass

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg mener vi har gode muligheter til å komme til EM, sier Kristian Morken Bjelland.

Lørdag kveld vant det norske volleyballandslaget 3–0 over Georgia i kvalifiseringen til EM. Kristian Morken Bjelland, Kåre Helvik Morken og Rune Fasteland er de lokale innslagene på det norske laget.

Norge vant settene med 25-10, 25–18 og 25–18.

– Vi hadde en kampplan, og den klarte vi å utføre ganske bra. Så lenge vi fulgte planen hadde vi god kontroll på dem. Vi vant 25–10 i første sett og ledet mer i de to neste settene, selv om vi slapp oss litt nedpå som gjorde at de hentet inn et par poeng, sier Morken Bjelland om kampen.

Jakter EM-plass

Norge spiller sin siste kamp i EM-kvalifiseringen mot gruppeleder Hviterussland førstkommende onsdag. Med seier er det gode muligheter for at Norge kvalifiserer seg til sitt første EM noensinne – selv om det foreløpig avhenger av resultatene i andre kamper.

– Jeg mener vi har gode muligheter til å komme til EM allerede nå. Det langsiktige målet er å komme med i hovedspillet om to år, men jeg mener vi kan klare det allerede nå. Jeg er optimist, og det tror jeg alle de andre som er her i Georgia også er, sier Morken Bjelland.

Fakta

EM-kvalifisering gruppe E:

1) Hviterussland 4–0

2) Norge 3–2

3) Spania 2–2

4) Georgia 0–5

Gjenstående kamper: Spania–Hviterussland, Norge–Hviterussland og Georgia–Spania.

  • Gruppevinnerne og de fem beste toerne (av syv) til sluttspillet i Belgia, Frankrike, Nederland og Slovenia.

 

Kommentarer til denne saken