Universitetsmuseet i Bergen, Naturhistorie vant lørdag prisen «The Partimão Museum Prize for Welcoming, Inclusion and Belonging», skriver UiB i en pressemelding.

– Universitetsmuseets satsing på forskningskommunikasjon har gitt et universitetsmuseum av høy internasjonal standard som vi kan være stolte av, sier museumsdirektør Kari Loe Hjelle.

I oktober 2019 ble museet åpnet etter seks års oppussing. I dagene som fulgte ble kapasiteten sprengt, og bare i løpet av de første tre månedene var hele 55.000 innom.

– Slike besøkstall kunne vi aldri ha drømt om. Vi er rett og slett overveldet! uttalte hussjefen til BA i januar 2020.

Prisen museet nå er tildelt får de for sitt publikumsarbeid, og måten de bidrar til samfunnet.

Bildeserie

Slik ser det ut inne i det nye Universitetsmuseet

– En stolt dag

Museumsdirektøren påpeker at det er en anerkjennelse av arbeidet UiB og Universitetsmuseet gjorde både i rehabiliteringen av Museplassen 3 og i utviklingen av nye utstillinger.

– Dette er en stolt dag for Universitetet i Bergen. Universitetsmuseet er tett knyttet til universitets identitet, sier UiB-rektor Margareth Hagen.

Hun mener at museet er en av universitetets viktigste arenaer for forkningskommunikasjon.

– Museet gir oss en unik mulighet til å møte samfunnet rundt oss. Samtidig er det mer enn en formidlingsarena. Det er også en viktig aktør for forskning og forvaltning, sier Hagen.

Årets museum i fjor

Museumsprisene deles ut av Europarådets museumsforum. I sin begrunnelse for tildelingen fremhever juryen at museet har sterke bånd til institusjonen det tilhører.

Også i fjor fikk museet anerkjennelse, da det ble kåret til «Årets museum i Norge» av Norges Museumsforbund.

– I en tid der vi ser økt skepsis mot forskningsbasert kunnskap, er Universitetsmuseets satsing på forskningskommunikasjon en viktig strategi for Universitetet i Bergen for å gi tilbake til samfunnet og tilrettelegge for kunnskapsbaserte avgjørelser, sier Eli Hausken. avdelingsleder for forskningskommunikasjon.

Universitetsmuseet i Bergen var også nominert i kategorien «Årets museum», men prisen gikk til det nederlandske museet Museum of the Mind.

Les også

«Vi vil spre kunnskap, og samtidig skape undring»