Nedrykksform

Av

Brann - Vålerengen 1-2

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.To strake tap, to poeng på fem kamper, to seire (og tolvte beste lag) de siste ti, åttendeplass, syv poeng til medalje - men bare seks poeng til kvalik etter søndagens kamper. Presset øker på Lars-Arne Nilsen. Hva kan redde ham nå?

Koronaen vel! Kem ellers? Fortell!

Koronaen, og den dårlige økonomien som følge av den, gjør at det spørs om klubben tar seg råd til å betale trenerens fallskjerm og mulige ringvirkninger som bytte av støtteapparat og spillere. Koronaen gjør at Brann foreløpig ikke taper billettinntekter på et misfornøyd publikum som ikke vil kjøpe enkeltbilletter. Koronaen gjør at det ikke er et stort misforhold mellom antall solgte billetter og antall mennesker som faktisk gidder å bruke dem. Koronaen gjør at det ikke er noen massive rop fra tribunene om Nilsens avgang. Koronaen brukes også som "forklaring" for hvorfor utviklingen av spillet har tatt lenger tid enn det skulle etter at LAN fikk «en ny sjanse» i desember.

Men nå er det snart alvorlig fare for at det likevel kan få store økonomiske konsekvenser å bare la det skure og gå. For noe er dyrere enn LANs etterlønn. Mye dyrere. For nå handler det dessverre ikke lenger bare om at vi «ikke har heng på de beste». Nå kan det snart handle om noe mye mer alvorlig: Nå kan det snart handle om fare for nedrykk! Og et nedrykk har vi så definitivt ikke råd til! Tør styret vente lenger på at LAN skal snu det?

Og én ting er å begynne å ta poeng og vinne kamper igjen. Det kan gjerne skje -også med LAN! Men hvordan ser man på sannsynligheten for at han har vunnet publikums interesse tilbake med fin angrepsfotball innen partoutkortsalget starter om noen måneder?

Med Molde borte som neste motstander, kan vi vel trygt si at sannsynligheten taler for at vi neppe ligger bedre an etter neste runde heller. Vi er rett og slett på full fart ned i bunnstriden! Forrige gang vi tok kun to poeng over fem kamper - slik vi har nå, var i 2014.... Vi vet hvordan det gikk det året...

Det er ikke langt ned: (oppdatert etter søndagens kamper)

Hvis Brann taper i Molde til helgen (det har jo skjedd før), Start vinner i Kristiansund og Viking tar minst ett poeng i Ålesund, så er det bare tre poeng ned til kvalik om en ukes tid. I tillegg skal Start spille en fremskutt kamp i Molde på onsdag. Skulle de stå for en bombe der, vil sørlendingene være likt med oss - riktignok med en kamp mer spilt enn Brann. Så vi må faktisk følge litt med hva som skjer bak oss.

Mye som må galt om vi skal rykke ned selvsagt, men et tap i Molde kan uansett fort føre oss enda lenger ned på tabellen. Brann har nå et poengsnitt på 0,9 de siste ti kampene. Det tilsvarer 27 poeng over en hel sesong. Det er nedrykksnivå! Taper vi i Molde, vil snittet være 0,82 de siste elleve. En respektabel uavgjort vil øke snittet til 0,91. Det er fortsatt nedrykksnivå…

Urettferdig å se bort fra de to første kampene som ga seier, sier du? Tja. De begynner å bli en stund siden. Man kan ikke bare se på den totale prestasjonen, men også på hvordan resultatene utvikler seg. Og det er ikke positivt:

Første 6: 1,67 poeng pr kamp.

Siste 6: 0,83 poeng pr kamp.


Også hvis vi deler de tolv kampene inn i tredeler:

Første 4: 1,75 poeng pr kamp.

Midterste 4: 1,50 poeng pr kamp.

Siste 4: 0,50 poeng pr kamp.


Resultatene blir uten tvil dårligere og dårligere denne sesongen, og dårligere i år enn i fjor.

Hvordan er det så med sjansestatistikk og skuddstatistikk så langt denne sesongen, kontra i fjor?

Ok, jeg får først skynde meg å legge til det jeg alltid gjør når slike statistikker presenteres: De forteller selvsagt ikke noe om hvor store sjansene var, om avslutningene var fra god posisjon eller om kvaliteten på avslutningene - for eksempel om de gikk i mål, i stolpen eller tyve meter utenfor. Sjansetellingen til VG er nok også noe subjektiv, da det vel ikke er noen klar grense mellom hva som er en sjanse og ikke en sjanse. Men over mange kamper, gir det nok likevel en viss indikasjon hvordan vi presterer:

Sjanser for i 2020: 4,75 pr kamp. I 2019: 5,17 pr kamp. Altså forverring.

Sjanser imot i 2020: 4,92. I 2019: 4,57 pr kamp. Altså forverring.

Angrep med avslutninger for i feltet i 2020: 7,33 pr kamp. I 2019: 7,70 pr kamp. Altså noe dårligere i år.

Angrep med avslutninger imot i feltet i 2020: 6,42 pr kamp. I 2019: 5,50 pr kamp. Altså forverring.

(Tallene for avslutninger i feltet er mine egne tellinger)

Med andre ord; det er neppe tilfeldigheter som gjør at vi ikke har forbedret oss resultatmessig siden i fjor.


Og de faktiske utfall av kampene:

Poeng: 1,25 pr kamp i år. 1,33 pr kamp i fjor. Altså noe dårligere i år.

Scoringer: 1,33 pr kamp i år. 1,07 pr kamp i fjor. Her har vi faktisk forbedret oss!

Baklengs: 1,58 pr kamp i år. 1,23 pr kamp i fjor. Altså forverring.Slik ser for øvrig tabellen for de 58 siste rundene ut (f.o.m. Branns 0-4-kamp mot Molde 1. juli 2018, som brutalt avsluttet en ellers strålende vårsesong):Kamp

Poeng

1.

MFK

58

132

2.

RBK

57

107

3.

Glimt

58

106

4.

Odd

57

94

5.

Kr.sund

58

86

6.

Hauges.

58

83

7.

Brann

58

79

8.

VIF

58

76

9.

Stabæk

58

75

-

VIF-spøkelset:

Og som om ikke alt annet er gale nok i seg selv: Det mystiske VIF-spøkelset fortsetter å hjemsøke oss:

Sist gang Brann slo "17.mai-sløyfene" i serien, var 9. juli 2016. Det var i 15. runde det året. Etter det (i løpet av høstesongen 2016, hele 2017, 2018 og 2019, samt vårsesongen 2020) har VIF tapt 39 seriekamper mot 16 forskjellige klubber. Brann er ikke en av dem.

Her er lagene som i mellomtiden har klart det vi ikke har klart mot VIF:

Molde (6 ganger), Rosenborg (5 ganger), Godset og S08 (4 ganger), Haugesund og Odd (3 ganger), Kristiansund, Lillestrøm, Sandefjord og Stabæk (2 ganger), Glimt, Mjøndalen, Sogndal, Tromsø, Viking og AaFK (1 gang).

Det er for øvrig verd å merke seg at vi til tross for de elendige resultatene mot VIF siden sommeren 2016, har endt foran dem på tabellen både i 2016 (16 poeng foran), 2017 (8 poeng foran), 2018 (16 poeng foran) og 2019 (6 poeng foran). Så de svake resultatene mot dem i denne perioden, skyldes ikke at de generelt sett har vært et bedre lag enn oss. Det er dette som gjør det ekstra merkelig...

(Fortsetter under bildene)

Dag-Eilev Fagermo og Lars Arne Nilsen i trivelig passiar om hvem av dem som kan være mest upopulær blant Brann-fansen akkurat nå.

Dag-Eilev Fagermo og Lars Arne Nilsen i trivelig passiar om hvem av dem som kan være mest upopulær blant Brann-fansen akkurat nå. Foto:

Branns spillere går i ring.

Branns spillere går i ring. Foto:

Brann er kjent for sin flate forsvars-ellever.

Brann er kjent for sin flate forsvars-ellever. Foto:

Kampen:

Brann åpnet friskest og allerede etter halvannet minutt fikk Gilbert Koomson en sjanse fra skrått hold etter godt forarbeid av Robert Taylor, men keeper Kristoffer Klaesson slo til hjørnespark.

Det hjørnesparket var nære på å bli en suksess da Daniel Pedersen headet i stolpen!

Mer heldige var vi etter åtte minutter da kampleder Svein Oddvar Moen mente Ivan Näsberg holdt rundt Daouda Bamba og vi fikk et ganske billig straffe.

Det straffesparket sendte Kristoffer Barmen til høyre og inn til 1-0 etter ni minutter! Fin start for oss!

Tre og et halvt minutt senere var det imidlertid en klarere straffesituasjon da Kristoffer Barmen ble bokset i bakhodet av Klaesson. Så da var vi vel skuls?

Etter en god Brann-periode - vi pleier jo gjerne å være bra i et drøyt kvarter - og et par skuddforsøk fra Bamba og Petter Strand, fikk VIF en stor mulighet da 27 minutter var spilt og Bård Finne skjøt like utenfor fra tretten meter.

Rett før halvtimen ble det dømt straffespark til laget med 17. mai-sløyfer på draktene. Det er jo helt håpløst med disse nye handsreglene! Aron Dønnum dundret ballen i armen til Robert Taylor fra to meters hold, og det blåses straffe fordi ballen treffer en arm som «ikke er i naturlig stilling». Hvem f… er det som synes det er «naturlig» å løpe med armene limt inntil kroppen?

Straffeskytter var selvsagt mildt sagt upopulære Bård Finne. Han skjøt mot venstre, Håkon Opdal var borti den men det ble likevel utligning og 1-1.

Lagene gikk til pause med 1-1.

I andre omgang tok det 15 sekunder før VIF fikk sitt andre - og kampens tredje -straffespark for kvelden. Det skjedde da Ruben Kristiansen felte Matthias Vilhjalmsson inne i feltet. Da blir det gjerne straffespark.

Finne tok nok en gang sparket fra elleve meter, og det gikk inn til venstre da Opdal gikk motsatt vei. 2-1 til VIF. Kampen var snudd. Hva nå Nilsen? Kunne vi for en gangs skyld reise oss, komme tilbake og snu en kamp vår vei?

Men som tidligere i år; vi hadde lite å komme med etter at motstanderen tok ledelsen. Ingenting nytt der altså.

Imidlertid hadde vi et litt småfrekt angrep etter syv minutter i omgangen, med en vipp fra Koomson og et hælspark fra Barmen, men da Koomson fikk ballen tilbake ble vi stoppet.

Med tyve minutter igjen ble Bamba nok en gang tatt tidlig av banen. Det skapte negative reaksjoner fra langsiden der de 200 Brann-supporterne satt.

Ett minutt etter fikk Benjamin Stokke en kjempemulighet da han kunne heade ballen inn i et tomt nærmeste hjørne fra tre meter, men i stedet forsøkte å heade «tilbake» mot det motsatte. Dermed fikk Thomas Grøgaard reddet oss. Ballen var såvidt borti armen hans også, men dommeren signaliserte at Grøgaard hadde armen ganske så tett inntil kroppen. Noe Dag-Eilev Fagermo var høylytt uenig i.

Syv minutter før slutt var Jon-Helge Tveita nære på da han feilvendt likevel fikk til en god heading som strøk lengste stolpe.

Vi hadde et visst press mot slutten, men kom sjelden til avslutning. Men ett minutt på overtid forsøkte Ole Martin Kolskogen å finne det høyre hjørnet fra vel elleve meters hold på en cornersituasjon, men det forsøket ble klarert to meter fra mål.

Fire minutter og 39 sekunder på overtid var 1-2-tapet et faktum.

(Fortsetter under bildet)

Det siste bildet tatt av Lars Arne Nilsen før han forsvant ut av Stadion.

Det siste bildet tatt av Lars Arne Nilsen før han forsvant ut av Stadion. Foto:

-

Krisepoesi:

*

koker det rundt LAN

For ganske mange er det nok

Og snur han denne trenden

vil det komme som et sjokk

Med to poeng de siste fem

og ni poeng på ti

er publikums tålmodighet

langt på vei forbi

*

Kun ni minutt var spilt

så pekte dommeren på straffe

Til oss, av alle lag,

da ble vi rett og slett litt paffe

Men Barmen, han var rolig,

det uvanlige til tross

Han husket hva han skulle

- satte 1-0 inn til oss

*

Men senere fikk også VIF

sin sjans' fra elleve meter

1-1 kom ved..

om jeg bare husket hva han heter

Det skal jeg Finne ut,

han scoret også ett mål til

straffe etter pause

før de røde gikk seg vill

*

For når vi ligger under

da går gnisten rett i dass

Da mister vi vår retningssans,

vår kartbok og kompass

Som vanlig var vi ikke

en gang nære på å snu

Og dermed ble det nok et tap

i all sin skrekk og gru

*

Med null poeng igjen

så blir det mere trykk på LAN

For to poeng de siste fem

det går jo ikke an!

Og skal vi til Molde

det blir fort et større gap

til lagene i toppen,

for det ender vel med tap

*

-

Kuriosa:

* Tap: Vi har nå to strake tap. Sist vi ikke tapte, var da spilte 1-1 mot Kristiansund 25. juli. Forrige gang vi tapte to på rad, var i de to siste i fjor.

* Uten seier: Brann har nå fem seriekamper uten seier (0-2-3). Sist vi vant var da vi slo Sandefjord 3-1 på Stadion 12. juli. Forrige gang vi spilte fem seriekamper på rad uten å vinne, var da vi hadde syv på rad (0-5-2) i 21.-27. runde i fjor.

* Poeng over fem kamper: Brann har tatt to poeng på de siste fem serierundene. Forrige gang vi tok så få poeng over fem seriekamper, var i 24.-28. runde i nedrykksesongen 2014 da vi fikk ett poeng (0-1-4) over fem kamper.

* Hjemmekamper uten seier: Brann har nå tre hjemmekamper på rad uten seier (0-2-1). Siste hjemmeseier var 3-1 over Sandefjord 12. juli. Forrige gang vi fikk tre hjemmekamper på rad uten seier, var fra august til oktober i fjor da vi fikk det i fire (0-3-1).

* Hjemmetap: Dette var Branns første hjemmetap siden 28. juni da vi tapte 1-2 for Rosenborg. I mellomtiden fikk vi tre uten tap på Stadion (1-2-0).

* Scoringer: Brann har scoret i fire seriekamper på rad. Sist vi ikke scoret, var da vi tapte 0-1 for Odd i Skien 15. juli. Forrige gang vi scoret i så mange seriekamper på rad, var i den siste i fjor og de fem første i år. Brann har for øvrig ikke klart å score mer enn ett mål i noen av de fem siste seriekampene. Sist vi klarte det, var da vi scoret tre mot Sandefjord 12. juli.

* Hjemmekamper med scoring: Dette var vår niende strake hjemmekamp i serien med scoring. Sist vi ikke scoret på Stadion, var da vi spilte 0-0 mot Molde 6. oktober i fjor. Forrige gang vi scoret i ni strake på Stadion, var fra august 2018 til april 2019 da vi gjorde det i elleve.

* Baklengsmål: Brann har sluppet inn mål i syv seriekamper på rad. Sist vi holdt nullen, var da vi slo Sarpsborg 1-0 borte 2. juli. Forrige gang vi slapp inn mål i syv strake seriekamper, var i de syv første i fjor.

* Baklengsmål på Stadion: Dette var vår femte strake seriekamp på Stadion med baklengs. Sist vi holdt nullen hjemme, var da vi slo Viking 3-0 21. juni. Forrige gang vi slapp inn mål i fem strake hjemmekamper i serien, var i de seks første i fjor.

* Vi har 15 poeng. Det er tre færre enn i fjor etter tolv runder, femten(!) færre enn i 2018 og det minste vi har hatt etter tolv runder siden vi kun hadde åtte i nedrykksåret 2014.

* Vi har 8 hjemmepoeng. Det er det samme som i fjor etter seks hjemmekamper, men seks færre enn i 2018.

* Vi har scoret 16 mål. Det er ett mer enn i fjor etter tolv runder, men fire færre enn i 2018.

* Vi har scoret 10 mål hjemme. Det er fire flere enn i fjor etter seks hjemmekamper, det samme som i 2018, men syv færre enn i 2017.

* Vi har 19 baklengs. Det er fem flere enn i fjor etter tolv runder, 14 flere enn i 2018 og det meste vi har hatt etter tolv runder siden 26 i nedrykksåret 2014.

* Vi har 7 baklengs hjemme. Det er ett mer enn i fjor, seks flere enn i 2018, og det meste vi har hatt etter seks hjemmekamper siden 11 i 2014.

* Vi har minus tre i målforskjell. Det er fire dårligere enn i fjor etter tolv runder, 18 dårligere enn i 2018 og det dårligste vi har hatt etter tolv runder siden minus elleve i 2014.

* Vi har +3 i målforskjell hjemme. Det er tre bedre enn i fjor etter seks hjemmekamper, men seks dårligere enn i 2018.

Brann mot Vålerengen i serien:

Sted

Ka

Se

Ua

Ta


Mål

Bak

Bergen

46

20

12

14


75

54

Oslo

45

13

10

22


67

84

Totalt

91

33

22

36


142

138

* Dette var vårt andre strake serietap mot VIF og vår åttende strake seriekamp mot VIF uten seier (0-3-5). Siste seier mot dem kom 9. juli 2016 da vi slo dem 4-1 på Stadion. Vi har for øvrig bare én seier mot dem siste tolv (1-4-7), to seire siste 16 (2-5-9) og tre seire siste 21 (3-7-11)

* Dette var vårt første hjemmetap mot VIF i serien siden de slo oss 3-2 25. mai 2014. I mellomtiden spilte vi fire kamper mot dem på Stadion uten å tape (1-3-0).

* Dette var vår fjerde strake hjemmekamp mot VIF uten seier (0-3-1). Sist vi slo dem på Stadion, var da vi vant 4-1 9. juli 2016. Brann har bare vunnet to av de siste elleve hjemmekampene mot VIF i serien (2-4-5).

* Dette var kun vår tredje kamp med scoring på de siste syv mot VIF!

* Dette var vår andre hjemmekamp på rad mot VIF der vi scoret. Sist vi ikke scoret mot dem på Stadion, var da vi spilte 0-0 10. juni 2018.

* Vi har nå sluppet inn mål i fire strake seriekamper mot VIF. Sist vi holdt nullen mot dem, var da vi spilte 0-0 på Stadion 10. juni 2018. Sist vi slo dem uten å slippe inn mål var da vi vant 2-0 på Ullevål 7. mai 2011. Etter det har vi spilt 16 seriekamper mot dem uten å klare det.

* Dette var vår andre hjemmekamp på rad mot VIF at vi slapp inn mål. Sist vi holdt nullen mot dem på Stadion, var da vi spilte 0-0 10. juni 2018. Sist vi slo dem på Stadion uten å slippe inn mål, var da vi slo dem 1-0 16. mai 2008.

-

Hendelsene:

01:32 - Brann: Kristoffer Barmen legger ut til Robert Taylor ute på venstrekanten. Sistnevnte kommer seg forbi Christian Dahle Borchgrevink, trekker inn mot midten og finner Gilbert Koomson ledig på høyresiden av feltet. Koomson avslutter fra tolv meters skrått hold. VIF-keeper Kristoffer Klaesson redder, men klarer ikke å holde. Ballen går dermed til corner.

02:01 - Brann: Corner fra høyre ved Taylor. Daniel Pedersen møter den ved nærmeste femmeterhjørne og header i stolpen.

07:58 - Brann: Vi får straffe fordi Ivan Näsberg holder rundt Daouda Bamba. Så i grunn ganske billig ut. Der var vi heldige!

08:59 - 1-0, SCORING BRANN; KRISTOFFER BARMEN, STRAFFE: Barmen setter straffen til høyre, mens Klaesson går motsatt. 1-0!

12:28 - Brann: Pedersen slår høyt inn i feltet, Barmen går opp på åtte meter i duell mot keeper Klaesson som bokser ham i bakhodet. Barmen går i bakken. Dette var et klarere straffe, men nå fikk vi ikke det.

17:43 - VIF: Aron Dønnum skyter fra 25 meter. Det går utenfor.

21:21 - Brann: Taylor gir til Bamba som skyter fra litt skrått hold rett innenfor feltet. Det går via Jonatan Tollås Nation og utenfor til corner.

22:34 - Brann: Petter Strand skyter fra skrått hold en meter inne i feltet. Det går en meter utenfor nærmeste stolpe.

Brann ledet nå 4-0 i avslutninger i feltet.

27:00 - VIF: Vegard Forren klarerer et innlegg fra Felix Myhre. Ballen havner hos Bård Finne som skyter fra tretten meter. Det går like utenfor!

29:46 - VIF: Dønnum skyter fra skrått hold på sekstenmeteren, og så blåses det straffe for hands på Taylor.

- gult kort, Brann: Robert Taylor for handsen.

30:40 - 1-1, SCORING VIF; BÅRD FINNE, STRAFFE: Finne skyter til venstre. Håkon Opdal er borti den, men ballen går inn.

32.00 - Brann: Taylor skyter fra skrått hold like utenfor feltet. Ballen går via hælen til Magnus Lekven og til corner.

32:27 - Brann: På tre meter vinner Forren på hodet når Taylor slår en corner fra venstre, men trønderen får frispark imot seg pga armbruk mot Matthias Vilhjálmsson.

36:59 - VIF: Dønnum skyter et frispark fra 26 meter rett i muren.

39:24 - VIF: Forren rydder opp på femmeteren når Osame Sahraoui kommer igjennom.

40:12 - VIF: Dønnum utfordrer Ruben Kristiansen og kommer til skudd fra ganske skrått hold noen meter innenfor feltet. Det går over.

42:58 - Brann: Amer Ordagic forsøker å slå inn i feltet, men ballen går helt inn til Klaesson.

43:43 - Brann: Taylor kommer seg frem til tre meter fra mål, men dessverre på dødlinjen. Han blir stoppet.

45:00 + 0:05: Pause. 1-1 etter 4-3 til oss i angrep med avslutninger i feltet.

- 2. omgang: -

45:00 -> bytte VIF: Benjamin Stokke inn for Ivan Näsberg

45:15 - VIF: Ruben Kristiansen feller Vilhjálmsson i feltet. Straffe igjen!

46:11 - 1-2, SCORING VIF; BÅRD FINNE, STRAFFE: Finne skyter mot venstre, Opdal går motsatt vei.

50:34 - Brann: Bamba skyter fra 26-27 meters skrått hold. Det går en meter over.

52:35 - Brann: Vi har for en gangs skyld et pent angrep som avlsuttes med at Koomson vipper frem til Barmen som hælsparker tilbake, men Koomsons avslutningsforsøk fra ni meter blir blokkert i skuddøyeblikket.

55:37 - VIF: Strand klarerer et skummelt innlegg fra Vilhjálmsson som triller på femmeteren. Altså ballen, ikke Vilhjálmsson.

59:50 -> bytte Brann: Fredrik Haugen inn for Daniel Pedersen

60:05 -> bytte Brann: Jon-Helge Tveita inn for Robert Taylor

61:13 - VIF: Sahraoui skyter fra 22-23 meter. Det går en meter utenfor.

64:06 - VIF: Dønnum kommer til skudd fra skrått hold rett innenfor feltet. Det blokkeres. Returen havner hos Borchgrevink som skyter fra 23 meters noe skrått hold. Det går to meter utenfor.

67:10 - Brann: Innbytter Haugen med et høyt 45-meters fremspill som Bamba dessverre ikke når inne i femmeteren.

69:24 - Brann: Bamba får med seg ballen syv meter inne på VIFs banehalvdel. Han stormer fremover, men felles av Felix Myhre.

69:29 - gult kort, VIF: Felix Myhre for fellingen av Bamba, og unnslipper rødt fordi han ikke var sistemann. Tollås Nation var nemlig innenfor.

70:10 -> bytte Brann: Thomas Grøgaard inn for Ruben Kristiansen

70:10 -> bytte Brann: Erlend Hustad inn for Daouda Bamba

71:13 - VIF: Finne legger inn fra deres venstreside av feltet og over på motsatt hvor han finner Benjamin Stokke som fra tre meter kan sette ballen inn i et tomt nærmeste hjørne, men i stedet prøver på det motsatte hjørnet. Grøgaard redder med magen, ballen er såvidt borti armen og sklir ballen like utenfor. Stokke vil ha hands, men det hadde vært strengt.

72:12 - VIF: Vilhjálmsson kommer seg rundt Opdal som ligger og spreller, men avblåses for offside.

73:11 - Brann: Koomson sender ut til Tveita på høyresiden. Han legger flatt inn, men Fredrik Oldrup Jensen får en fot på det innlegget.

74:00 - Brann: Vi har ballen inne i VIF-feltet, men kommer aldri til avslutning. Det hele avslutter med at Tveita legger inn fra høyre, men det er ingen ved bakerste til å ta imot det innlegget.

74:30 -> bytte VIF: Deyver Vega inn for Aron Dønnum

75:59 - Brann: Grøgaard legger inn fra dødlinjen, men det går inn til keeper.

80:26 -> bytte VIF: Ousmane Camara inn for Bård Finne

82:30 - gult kort, VIF: Ousmane Camara for en felling av Tveita ute ved sidelinjen.

82:58 - Brann: Koomson med et frispark fra høyre. Han slår mot nærmeste hvor Tveita stuper frem på ni meters hold og får til en heading som går hardt videre «bakover», og ballen stryker lengste stolpe!

87:29 - VIF: Magnus Lekven skyter fra 28 meter. Det blokkeres.

90:00 + 0:45 - Brann: Vi presser, men kommer aldri til avslutning.

90:00 + 1:00 - Brann: På en cornersituasjon forsøker Ola Martin Kolskogen å plassere ballen ved høyre hjørne fra elleve meters hold, men det klareres.

90:00 + 3:15 - Brann: Ordagic slår høyt inn fra venstre, men Barmen kommer akkurat for sent på bakerste. Ballen går ut over dødlinjen.

90:00 + 3:40 - gult kort, VIF: Kristoffer Klaesson for uthaling av tid.

90:00 + 4:39: Kampen er over. VIF vinner 2-1 etter 7-5 til oss i avslutninger i feltet.

-

Kampfakta:

Brann - Vålerengen 1-2 (1-1)

Eliteserien menn. 12 serierunde. Stadion. 200 tilskuere. Dommer: Svein Oddvar Moen, Haugar. Gult kort: Robert Taylor, Brann. Felix Horn Myhre, Kristoffer Klaesson, Ousmane Camara, Vålerengen.

Mål: 1-0: Kristoffer Barmen, str. (08:59), 1-1: Bård Finne, str. (30:40), 1-2: Finne, str. (46:11).

Brann (4-2-3-1): Håkon Opdal - Petter Strand, Ole Martin Kolskogen, Vegard Forren, Ruben Kristiansen (Thomas Grøgaard fra 71.) - Amer Ordagic, Daniel Pedersen (Fredrik Haugen fra 60.) - Gilbert Koomson, Kristoffer Barmen, Robert Taylor (Jon-Helge Tveita fra 61.) - Daouda Bamba (Erlend Hustad fra 71.).

Vålerengen (4-3-3): Kristoffer Klaesson - Christian Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg (Benjamin Stokke fra 46.), Felix Horn Myhre - Magnus Lekven, Fredrik Oldrup Jensen, Osame Sahraoui - Aaron Dønnum (Deyver Vega fra 75.), Matthias Vilhjalmsson, Bård Finne (Ousmane Camara fra 81.).

-

Kampstatistikk:

Sjanser: 5-4 til VIF (VG Live)

Avslutninger: 8-8 (VG Live)

Avslutninger på mål: 3-2 til VIF (VG Live)

Ballinnehav: 53 % til Brann (VG Live)

Angrep med avslutninger i feltet: 7-5 til Brann (mine tall). 1. omg.: 4-3 til Brann. 2. omg.: 3-2 til Brann.

-

Spillerstatistikken 2020:

Aco = Bismar Acosta, Aha = Ali Ahamada, Bam = Daouda Bamba, Bar = Kristoffer Barmen, For = Vegard Forren, Grø = Thomas Grøgaard, Hau = Fredrik Haugen, Hus = Erlend Hustad, Kol = Ole Martin Kolskogen, Koo = Gilbert Koomson, Kri = Ruben Kristiansen, Kvi = Mikal Berg Kvinge, Meh = Marcus Mehnert, Ord = Amer Ordagic, Ped = Daniel Pedersen, Ris = Christian Eggen Rismark, Rol = Gilli Rólantsson, Stra = Petter Strand, Tay = Robert Taylor, Ten = Taijo Teniste, Tve = Jon-Helge Tveita

Tallene for hver kamp indikerer minutter spilt.

Tykk tekst = startet kamp.

Ha = mot Haugesund, Vi = mot Viking, Aa = mot AaFK, Ro = mot RBK, 08 = mot Sarpsborg 08, BG = mot Bodø/Glimt, SF = mot Sandefjord, Od = mot Odd, IK = Start (IK Start, for å ikke blande med Strømsgodset som også begynner med «St»), Kr = mot Kristiansund, Go = mot Godset, Vå = mot Vålerengen.

To = minutter totalt i årets serie. Ka = antall seriekamper i år. St = antall startede kamper i årets serie. Må = antall scoringer i årets serie. Gu = antall gule kort i årets serie.

Statistikken kan scrolles til siden for flere fakta.


Ha

Vi

Aa

Ro

08

BG

SF

Od

IK

Kr

Go


To

Ka

St

Gu

Aco

43

90

90

26

36

45

4512
387

8

3


3

Aha

90

90

90

90

90

90

90

90

90

810

9

9


1

Bam

85

69

72

63

80

90

83

90

90

90

66

70


948

12

12

3

1

Bar

67

69

45

90

54
24

27

90

90


556

9

6

1

1

For

47


72

64

80

59

90

90

90

78

45

90


805

11

11


2

Grø2431

90

9

9020


264

6

2Hau

5

21

66

4590

45

90

85

90

31


568

10

5Hus

5

21

18

27

10


7

21

13

5

24

20


171

11


1

2

Kol

85

73

18

90

90

4590

90

90

90


761

10

9


2

Koo

90

69

90

90

81

90

90

69

88

90

90

90


1027

12

12

8

3

Kri

90

90

90

90

90

59


81


90

90

70


840

10

10


1

Kvi
21


21

1
Meh


4


5

1

142


329

6
Opd


90

90

90


270

3

3Ord

90

90

45

45

90

76

75

90

66

63


90


820

11

11


4

Ped

90

90

90

85


90

90

90

90

90

45

59


909

11

11

1

1

Ris


1710

31

45

9045238

6

1Rol


21

3


9

45

32110

5
Str

23

90

90

90

90

90

15

80

77

63

45

90


843

12

9


1

Tay

90

86

87

90

89

90

58

69

77

27

87

60


910

12

11

2

1

Ten

90
90

45

58

45


90

55473

7

7


1

Tve32

10

13


35

30


120

5
-

Mediene om kampen:

BA

BA Live

BT

VG

VG Live

Dagbladet

TV2

NRK

Brann.no

Artikkeltags