Lotsberg var opprinnelig tatt ut til padle-VM i København som en del av den norske fireren på 500 meter, men for noen uker siden kom kontrabeskjeden fra landslagsledelsen.

De ville heller ha to år eldre Mathias Svoren opp i det som er den antatt beste norske VM-båten.

– Her er det bare å kalle en spade for en spade, og si rett ut at ledelsen følte de hadde bedre sjanser uten meg. Det var selvfølgelig skuffende å få den beskjeden, men det gjør jo også at man bare er enda mer innstilt på å vise hva man er god for, sier Lotsberg til BA.

Klubbkompiser

VM-debuten kommer i stedet på K2 500 meter, i tospann med klubbkompis Kristoffer Mjelstad (19). Njørd-duoen utgjør feltets yngste båt når de stiller til start i forsøket fredag.

– Det tror vi kan bli veldig bra. Vi er kanskje unge, men vi skal vise alle at vi kan padle fort likevel. Målsettingen er å nå en finale, forteller Lotsberg.

Men det stopper der. Tertnes-karen er ærlig på at ekstremt mye må gå deres vei om man også skal blande seg inn i en medaljestrid.

– Medalje ser jeg vel egentlig på som helt urealistisk, sier 21-åringen.

Sølvtøyet får heller komme med årene.

– Det er unge padlere i de andre båtene også, men da med en eldre makker. De største favorittene har som regel eldre og mer erfarne folk i kajakkene, forteller Lotsberg, som trekker frem Ungarn, Hviterussland og Tyskland som de største favorittene.

– Eirik Verås Larsen tok jo for eksempel ikke sin første OL-medalje før han var 28 år, påpeker Njørd-padleren.

VM-nerver

Padle-VM startet i København i går, men Lotsberg og Mjelstad skal i aksjon i dag.

– Jeg har sovet godt i dagene før VM, men vi får se om det blir noe søvn når vi nærmer oss. Det kribler litt, gliser Lotsberg.