Nei, alle blir ikke gravide

– Vi har ventet hele 2020, skriver Trine Furu-Borgen. På bildet er en negativ graviditetstest. FOTO: PRIVAT

– Vi har ventet hele 2020, skriver Trine Furu-Borgen. På bildet er en negativ graviditetstest. FOTO: PRIVAT

Av

Vi bare snakker ikke like høyt om de gangene det kan ta tid.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Denne her går ut til alle oss som venter.

Jeg tenkte egentlig at dette ikke var noe jeg ville dele før jeg eventuelt var på andre siden, men av en eller annen grunn er jeg nå skrudd sammen på den måten at jeg ønsker sette navn på ting jeg opplever ikke snakkes så høyt om i samfunnet.

Vi har ventet hele 2020. Og jeg vet, jeg vet, jeg vet – likevel – for hvert forsøk som går må jeg kjempe hardere og hardere mot følelsen av ikke bare å mislykkes, men mot følelsen av å være mislykket. Og naiv. Naiv som trodde vi innen få måneder ville være gravid, siden førstemann satt før vi engang prøvde.

Personlig syns jeg det tyngste tidspunktet er dagene før mensen skal komme. Når PMS kommer snikende, hormonene flyr i taket og smertene melder seg og man sakte, men sikkert skjønner at forsøket ikke satt denne måneden heller.

Nedturen når mensen da kommer føles likevel til tider som et slag i magen. Eller de månedene jeg håpte så hardt at jeg til og med ikke godtok fakta før etter et par dager inn i menstruasjon og jeg måtte innse at det umulig kunne være en festeblødning.

Vi venter ennå. Forrige menstruasjon var forventet på julaften. Kunne blitt en fin julegave det, men jeg ville ikke risikere å ødelegge dagen, så jeg tok en test lillejulaften. Tyder vel på at håpet muligens har fått seg en knekk det også. For øvrig også noe som må jobbes hardere og hardere med å holdes oppe for hver måned. Og mensen, den kom lillejulaften. Men håpet bærer.

Jeg deler ikke dette fordi jeg syns synd på meg selv. Selvfølgelig er det tøft til tider, som når «alle andre» rundt en blir gravide (som jeg bare må få understreke jeg er genuint glad for at får oppleve mirakelet av å bringe frem et nytt menneske til denne jorden!)

Men, det er vel nettopp derfor jeg skriver dette. For å belyse at, nei, alle blir ikke gravide. Vi bare snakker ikke like høyt om de gangene det kan ta tid. Så, selv om det er litt ulikt meg å dele veldig sårbart midt i en prosess, kjente jeg det brant i meg å få sagt noe på dette. For jeg kan umulig være den eneste.

Så, dette var innlegget til alle oss som trodde kohorten ville bli utvidet i 2020, som håpet på to streker i julegave – og som velger å fortsette å håpe inn i 2021.

Dette innlegget ble først publisert på innleggsforfatterens Instagram.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken