Gå til sidens hovedinnhold

Nest-Sotra med to nye signeringer like før seriestart

Artikkelen er over 2 år gammel

Renze Fij (26) løser keeperfloken på Ågotnes, og stoppertalent kommer på lån fra Haugesund.

Florø-keeper Renze Fij melder overgang til Nest-Sotra, og løser keeperkrisen som oppsto på Ågotnes da Markus Olsen Pettersen returnerte fra landslagssamling med en kneskade tidligere i uken.

– Vi har fått ham på et fly nå. Alt er signert, og det ser ut som vi har keeper i serieåpningen, sier en lettet Arve Haukeland.

NFF måtte ha alle papirene klar innen klokken 16.00 fredag for at Fij skulle bli spilleklar til seriestarten mot Raufoss på søndag. Den fristen rakk man akkurat, og i 18-tiden fredag var Fij registrert som Nest-Sotra-spiller.

– Dette er en god keeper, som vil gi Markus god kamp om keeperplassen, mener Haukeland.

Fij kom til Florø i fjor sommer, og spilte høstsesongen for laget som til slutt rykket ned fra 1. divisjon. 26-åringen er nederlender, og har tidligere spilt for Go Ahead Eagles, Groningen og Heracles i hjemlandet. Han har signert en avtale ut 2019-sesongen.

Usikkert skadeomgang

Markus Olsen Pettersen var den eneste «rene» keeperen i Nest-stallen. I bakhånd hadde strilene keepertrenerne Steffen Haraldsen og Erlend Johansen, men førstnevnte røk akillsen i generalprøven mot Åsane forrige helg!

Derfor har man jobbet intenst på Ågotnes de siste dagene for å få på plass en ny keeper, og fredag ettermiddag kunne endelig sportssjef Arve Haukeland lene seg tilbake i stolen.

Les også

Dette Nest-Sotra-tipset gir deg 40 ganger innsatsen

Pettersen sliter med «jumpers knee», og det er usikkert hvor lenge 20-åringen er satt ut av spill.

Talentet fra Askøy fikk problemer med kneet i forkant av U20-landslagets kamp mot Østerrike på lørdag.

– Det er Branns medisinske apparat, i samråd med vårt eget, som avgjør når han kan spille igjen. Men selv om han får grønt lys til å spille, så har ikke vi tenkt å presse Markus. Han spiller når han kjenner seg 100 prosent klar, sier Haukeland.

Velde drar hjem

Samtidig sendes Kristoffer Velde tilbake til Haugesund. Driblevingen kom til Nest-Sotra på lån tidligere i vinter, men oppholdet har ikke blitt slik noen av partene hadde håpet på.

– Det er sportslige årsaker som ligger bak. Velde er opprinnelig en kantspiller. Vi ville omskolere ham til spiss, men det klarte vi ikke. Vi ble derfor enige om at dette er den beste løsningen for alle parter, sier Haukeland.

– Velde er en morsom personlighet å ha i en gruppe, så det er litt kjipt at det endte på denne måten.

Nest-Sotra bruker som kjent ikke kantspillere i sin 3-5-2-formasjon. I stedet får de den nigerianske midtstopperen Izuchukwu Anthony (21) på lån, også han fra Haugesund.

– En spiller med mye fysikk og trykk i spillet sitt. Han herjet i eliteserien som 18-åring, men skader har ødelagt for ham de siste årene. Vi skal få ham i gang igjen, sier Haukeland. 

 

 

Kommentarer til denne saken