Gå til sidens hovedinnhold

Nest-Sotra tapte stygt i cup-exit

Artikkelen er over 2 år gammel

KFUM scoret fire mål før pause.

I cupens tredje runde var det hjemmelaget Nest-Sotra som startet best mot Nest-Sotra på Ågotnes Gress foran rundt hundre tilskuere.

Alexander Dang testet skuddfoten allerede etter tre minutter fra 16-meteren, men Simon Thomas reddet fint.

På påfølgende corner skjøt Jonas Hestetun over. Nest-Sotra startet kampen godt.

KFUM fikk sin første corner etter åtte minutter, uten å utnytte den til sin fordel.

Etter den gode starten for hjemmelaget jevnet kampen seg ut og det var tydelig at begge lag ønsket å gå videre i cupen.

Etter 18. minutter lykkes bortelaget på dødball. Moses Dramwi Mawa sto klar på bakerste stolpe og bredsidet inn et dårlig klareringsforsøk.

KFUM i ledelsen til stor jubel for Carl-Erik Torp, som ledet laget i fravær av hovedtreneren som var på kurs. Assistenttrener Daniel Fredheim Holm var selv på banen.

Laget som slo Åsane i fjorårets kvalik om spill i 1. divisjon var tydeligvis på gang og fortsatte å angripe med godt og raskt pasningsspill.

Nest-Sotra ble liggende bakpå å forsvare seg, men kunne kontre.

Alexander Dang kom til avslutning på en av kontringene, men skjøt like utenfor.

Hat trick

Etter 25 minutter slo KFUM til igjen. Abdul-Basit Ouro Agouda fikk ballen servert på et sølvfat fra Moses Mawa på høyrekanten og kunne enkelt sette ballen i mål fra kort hold.

De grønne gjorde forsøk på å slå tilbake, men i stedet var det Oslo-laget som scoret igjen.

Denne gangen var det Agouda som serverte Mawa som satt ballen i hjørnet, utakbart for Renze Fij i Nest-Sotra-buret fra litt skrått hold.

Nå var bortelaget virkelig i siget og scoret på det meste. Pasningsspillet satt som en kule og igjen spilte de seg enkelt forbi hjemmelagets forsvar med godt veggspill.

Stian Sortevik og Mawa kombinerte fint. Sistnevnte fant seg alene med keeper og gjorde ingen feil. Dermed scoret han sitt tredje mål i kampen.

Selv om Nest-Sotra ikke klarte å henge med på bortelagets offensive spill, fortsatte de å angripe når sjansen bød seg i et fortsøk å komme inn igjen i kampen.

De fleste forsøkene ble enkelt stoppet av de rødhvite.

Like før pause fikk Nest-Sotra frispark rett utenfor sekstenmeteren. Markkryperen fra Dang gikk rett på Thomas i KFUM-buret.

Speakeren prøvde seg med en «Cup er cup og alt er mulig» da det ble blåst til pause, men Nest-Sotra hadde en formidabel oppgave foran seg da laget vandret inn til garderoben etter 1. omgang.

Jevnt etter pause

Nest-Sotra gjorde to endringer i pausen. Inn kom Jefferson og Elmin Nurkic. Ut gikk Kristoffer Nesse Stephensen og Bjarte Haugsdal.

KFUM startet 2. omgang med å fortsette i den offensive stilen. Et frispark endte med nok en sjanse som gikk rett utenfor målet.

Nest-Sotra slet med rytmen i sitt offensive spill og kom sjelden til virkelige farligheter.

Begynnelsen på omgangen ble mindre begivenhetsrik enn første omgang. Hjemmelaget kom først til en god sjanse etter 17. minutter da Alexander Dang skrudde et skudd rett utenfor stolpen.

Selv om Nest-Sotra bedret forsvarsspillet betraktelig og holdt KFUM bedre unna etter hvilen, slet laget med å få hull på byllen.

Omgangen ble jevnspilt og Nest-Sotra kom til flere innlegg fra kantposisjoner enn i første omgang, uten at det førte til mål.

Mot slutten av kampen hadde Nest-Sotra noen gode sjanser, uten at det hjalp til og eller fra.

Det var første omgangen som felte Nest-Sotra, hvor KFUM spilte raskt rundt hjemmelagets forsvar med veggspill og godt pasningsspill.

Kampen endte med 0-4-tap for Nest-Sotra som dermed er ute av NM for denne gang.

Brann-utlånte Markus Olsen Pettersen satt på benken for Nest-Sotra.

Kampfakta

Nest-Sotra - KFUM 0-4 (0-4)

3. runde NM herrer. Ågotnes gress. Dommer: Tommy Skjerven, Kaupanger IL.

Gult kort: Erlend Hellevik Larsen, Senai Hagos og Alexander Dang, Nest-Sotra.

Mål: 0-1: Moses Dramwi Mawa (17), 0-2: Abdul-Basit Ouro Agouda (25), 0-3: Mawa (29), 0-4: Mawa (35).

Nest-Sotra (3-5-2): Rense Fij - Bjarte Haugsdal (Elmin Nurkic fra 46.), Daniel Arrocha, Izuchukwu Anthony - Erlend Hellevik Larsen (Mads Børsvik Songve fra 82) , Senai Hagos, Jonas Hestetun, Kristoffer Nesse Stephensen (Jefferson fra 46), Peter Sørensen Nergaard - Alexander Dang, Marcus Mehnert.

 

Kommentarer til denne saken