Studentkoret har fått en hit på nettet med sin spesielle versjon av «Se ilden lyse». Sissel Kyrkjebø sang denne offisielle sangen for OL på Lillehammer i 1994.

Klippet sammen

Sangerne har filmet seg selv hjemme hver for seg. Ved hjelp av metronom har de holdt samme tempo, og så er dette klippet sammen til en video, et «digitalt kor» om du vil. 23 av korets 50 sangere var med på dette, forteller Karlgård.

I disse tider kan de ikke øve sammen som normalt.

Videoen har allerede passert 500.000 visninger på facebooksidene til koret og Universitetet i Oslo.

– Videoen har nådd ut til mange flere enn forventet - som er veldig gøy. Vi har helt klart gått ut over vår egen målgruppe, og det er veldig fint å se at kormusikken rører folk fra hele landet, sier Sofie Karlgård.

Studentkoret i Oslo ble inspirert av videoklippet fra «Kåss til kvelds» på NRK der Markus Neby og Frida Ånnevik sammen med flere andre kjendiser sang «Se ilden lyse» som «digitalt kor».

– Opprettholder fellesskapet

– I de spesielle tidene vi er i nå er det ekstra viktig å ta godt vare på hverandre. Selv om vi ikke kan være sammen har vi funnet gode digitale løsninger som fungerer. På denne måten kan vi opprettholde det sosiale fellesskapet og dele musikalske øyeblikk sammen. Men vi gleder oss til å kunne samles for å synge i virkeligheten igjen, skriver Karlgård.

KSS utfordrer Den norske Studentersangforening, Tromsø Akademiske Kvinnekor og Akademiska Damkören Lyran til å spille inn en sang på samme måte og distribuere den på nettet.

KSS er 125 år i år. «Se ilden lyse» har vært på programmet til koret siden 2015.

Den skal synges under den planlagte jubileumskonserten i Universitetets aula i juni.

Karlgård forteller at koret allerede jobber med å finne en dato i løpet av høsten, fordi det neppe er realistisk å gjennomføre konserten i juni.

Fast innslag på fest

«Se ilden lyse» er fast innslag hver gang sangerne har fest, forteller Karlgård.

KSS skal også gi ut egen juleplate i år, og de har lagt opp til flere julekonserter på Østlandet i november og desember.

– Vi hadde flaks med juleplaten. Innspillingen av den ble ferdig helgen før virusrestriksjonene kom for fullt. Så den platen skal bli klar i tide, sier Karlgård.

Blant de kvinnelige koristene med nettsuksess er bergenserne Teresia Aarskog, Tuva Sverkeli og Christine Wilhelmsen.