Marbella (BA): Det var torsdag ettermiddag at Jerv spilte mot det latviske topplaget Ventspils. Grimstad-laget scoret i det 89. minutt og vant 1-0.

Resultatet i seg selv er ikke oppsiktsvekkende, men det er det som skjedde i forkant av målet som har skapt mistanke om en mulig skandale.

Her kan du se kampen i opptak (BA+)

Sendte alle mann i angrep på 0-0

I sluttminuttene ble det nemlig spilt for store summer på Jerv-seier, og måten Ventspils fremsto på ute på banen dempet ikke mistankene om skittent spill. Flere ganger sendte latvierne hele laget i angrep, for så å la Jerv kontre mot så å si åpnet mål. Til slutt resulterte det i baklengsmål og seier til Jerv.

– I kampens hete så det ut som Ventspils pumpet alle mann i angrep i et forsøk på å vinne. Det resulterte i at vi i siste liten fikk seks store sjanser alene med keeper. I ettertid har dommerteamet kommet frem til at opptreden til Ventspils var mistenkelig, og de skal ha meldt kampen inn til UEFA (europeiske fotballforbundet, journ.anm.) som mulig kampfiksing, forteller Jerv-trener Arne Sandstø til BA.

Jerv var fredag i dialog med Norges Fotballforbund (NFF).

– Vi har fått bekreftet at det i forbindelse med vår kamp mot Ventspils i går er mistanker om kampfiksing. Nå jobbes det med å finne ut hva som er årsaken til de mistankene, sier daglig leder i Jerv, Christopher MacConnacher.

– Akkurat nå vet jeg ikke så veldig mye mer enn deg, men vi jobber for øyeblikket med å få tak i mer informasjon, forteller MacConnacher.

Lotteritilsynet koblet inn

Konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, kan bekrefte at kampen er meldt inn som et mulig tilfelle av kampfiksing.

– Vi fikk fredag et tips fra UEFA om å følge opp denne kampen, og vi har koblet inn Lotteritilsynet. De vil komme med en konklusjon, og så er det UEFA som eventuelt vil behandle saken, forteller Fisketjønn til BA.

Her kan du se kampen i opptak (BA+)

Flaco Glaria i Football Impact, selskapet som administrerer treningskampene i Marbella, hadde ikke hørt om saken da BA tok kontakt fredag formiddag.

– Dette er helt nytt for meg, men jeg skal følge det opp, sier den tidligere Molde-spilleren til BA.

Ventspils spiller etter planen treningskamp mot Molde fredag ettermiddag. Nest-Sotra spiller mot Start klokken 18.00. Begge kampene vises på BA.no.