Noa Helgesen Terserus fra Sandviken er hektet på golf. Den norske golfproffen Viktor Hovland (23) er hans største forbilde.

11-åringen følger nøyere med enn de fleste. Via bekjente fikk han nyss om at Viktor er på norgesferie. Og at superstjernen skulle spille treningsrunde på Larvik Golfklubb.

Saken ble først omtalt i Norsk Golf.

– Jeg spurte pappa med en gang: Hvor langt er det å kjøre til Larvik? Når kan vi dra, forteller Noa til BA.

Autograf og bilder

Han og faren Pål T. Helgesen satte seg i bilen i Eikeviken mandag klokken 0700. De kjørte nesten nonstop. Klokken 1430 var de fremme i Larvik.

En knapp halvtime senere sto Noa på drivingrangen og slo baller. Rett ved siden av golfstjernen Viktor Hovland.

– Jeg spurte Viktor om vi kunne ta et bilde og han sa ja! Han var veldig grei og ga meg autograf på golfcapsen, sier Noa.

Det var en ekstra isbryter da Noa kunne fortelle at treneren hans Marthe (Wold) er en bekjent av Viktor.

Hovland hadde planlagt å spille en avslappende selskapsrunde med kameratene Andreas Halvorsen, Kevin Andre Wright og eks-fotballproff John Arne Riise.

Det ble alt annet enn rolig, for 200–300 golffans hadde møtt opp, ifølge nettstedet Norsk Golf.

Valuta for strevet

Hovland bor det meste av året i USA der han spiller på den amerikanske profftouren. Så det er sjelden at norske golffans har muligheten til å se ham live.

– Vi fulgte Viktor Hovland i syv hull og kom veldig tett på. Han drivet ballen godt og satte tre-fire lange putter. Han hadde kun én bogie og to-tre birdies. Så vi fikk god valuta for kjøreturen, sier Pål.

Hovland er kjent for å være en av spillerne som slår lengst i proffsirkuset og er for øyeblikket ranket som nummer 14 i verden. Han skal spille OL i Tokyo i juli og delta på Europas Ryder Cup-lag senere i sommer.

Hovland ga ingen intervjuer under treningsrunden, men stilte opp på noen få selfies. Noa var en av de heldige som fikk nærkontakt med golfhelten.

– Viktor er nok mitt største forbilde på golfbanen, tett fulgt av Rory McIlroy (Nord-Irland).

Bitt av basillen

Noa Helgesen Terserus trener til daglig med Albatross-gruppen til Bergen Golfklubb og har spilt seg ned fra 54 til 32,1 i handikap på et par måneder.

Noa og Pål spilte en golfrunde på Larvik GK og overnattet hos vennen Morten Thormodsen i Larvik før de satte seg i bilen på vei hjemover.

– Vi skal stoppe og spille litt mer golf på Kongsberg før vi tar turen innom besteforeldrene i Ulvik. Dette blir en real guttetur.