– Det var Noah Landro som brått ble revet bort fra familie og venner. Familien vil takke alle hjelpeinstanser på ulykkesstedet for innsatsen, uttaler May Britt Løvik i en pressemelding mandag.

Familien er også takknemlige for at de fikk den tiden de trengte sammen med Noah på stedet.

– De trenger fortsatt ro til å sørge, og ønsker ikke media til stede i kirken under begravelsen, sier bistandsadvokaten.

Sikret videoopptak

Det var i 17-tiden tirsdag forrige uke at store styrker rykket ut til Øygarden etter melding om en alvorlig trafikkulykke.

Gutten skal ha blitt påkjørt idet han skulle krysse Toftøyvegen etter å ha gått av bussen. I bilen som kjørte på ham, satt en mann i 30-årene.

Det ble gitt førstehjelp på stedet, men tolvåringens liv sto ikke til å redde.

– Det er med sorg for hele lokalsamfunnet at vi må meddele at en gutt på tolv år er død etter ulykken, sa politiets innsatsleder, Ole Bjørn Sveen, like ved ulykkesstedet den tirsdagen.

Politiet har sikret videoopptak fra bussen som gutten gikk av. Denne videoen skal vise deler av selve ulykken.

Politiet jobber nå med å hente ut videoopptak fra bilen også, og har begynt å danne seg et bilde av hendelsesforløpet.

– Tar det veldig tungt

Mannen i 30-årene som kjørte bilen, har foreløpig ikke blitt avhørt av politiet.

– Det handler ikke om at han ikke er samarbeidsvillig, men vi må ta menneskelige hensyn. Han er også i en vanskelig situasjon, har påtaleansvarlig i saken, Kjersti Katrine Svendsen, uttalt til BA tidligere.

Mannen har fått oppnevnt Bertil Rønnestad som forsvarer. Rønnestad har så vidt vært i kontakt med mannen, og forteller at ulykken har gått hardt inn på ham.

– Min oppfatning er at han tar dette veldig tungt, sier forsvareren til BA en knapp uke senere.

Noah Landro skal begraves i Landro kyrkje den 23. juni.