Gå til sidens hovedinnhold

Nok en bragd av stortalentene

Ulriken Eagles vant internasjonal storturnering

Artikkelen er over 2 år gammel

Ulriken Eagles ble første norske lag til å vinne European Girls Basketball League.

– Det er helt utrolig, sier Ulriken Eagles-spiller Celine Klett.

– Det var skikkelig gøy. Ubeskrivelig! Vi ble bare ekstremt glade, samstemmer lagvenninne Fatima Mohammad.

I helgen ble Ulriken Eagles talentfulle jenter tidenes første norske lag til å vinne European Girls Basketball League (EGBL).

Det er en stor internasjonal turnering som samler akademier, region- og landslag fra en rekke nasjoner. Ingen klarte å stoppe venninnegjengen fra Bergen.

– Det er tøff konkurranse, men jentene spilte på sitt beste. Folk bør være stolte av dem, sier trener DuRell Sanford.

– Det gikk på skinner!

Ulriken Eagles hadde to seiere og ett tap i gruppespillet. I semifinalen vant de 78–62 over det russiske akademilaget MBA Moskva.

– Skuddene satt og Karyn (Sanford) traff med syv trepoengere. Det var helt utrolig. Det gikk bare på skinner, sier Fatima Mohammad.

I finalen ventet U15-landslaget til Litauen. Ulriken-jentene har tapt mot dem to ganger tidligere, men revansjerte seg med 62-53-seier i finalen.

– Vi var veldig klare for å ikke tape en gang til. Vi gikk ut med samme energi som i semifinalen og ledet fra start. På slutten tror jeg alle ble litt nervøs, for ledelsen sank veldig. De tok innpå, men det gikk til slutt, sier Mohammad.

– Turneringen var fantastisk, oppsummerer trener DuRell Sanford.

Vant flere priser

Laget dro også med seg flere individuelle priser: Karyn Sanford ble kåret til turneringens mest verdifulle spiller, Synne Jacobsen ble kåret til finalens mest verdifulle spiller, Fatima Mohammad ble kåret til beste lagspiller og Sunniva Sørbye ble tatt ut på All Star-laget.

– Vi bruker mye tid på å trene, her egentrening og gode trenere. Vi har spilt sammen lenge, så vi er veldig samspilte og er gode venner, er Mohammad sin forklaring på hvorfor Ulriken-jentene har blitt så gode.

Les også

Skal bli best i Norge innen 2025

Les også

– Jeg blir glad av å gå på ski

Les også

Dale Oens klubb er tilbake på svømmekartet

 

Kommentarer til denne saken