BA skrev mandag om Lena Quam Berland (30) som våknet til at det store Pride-flagget som hang i hagen hennes, var stjålet.

I tillegg til en tydelig klippet tråd, var også en frekk beskjed tusjet på postkassen: «Ned med homseflagg, opp med norsk flagg.»

Også utenfor ungdomsskolen på Hop skal regnbueflagget på skoleplassen ha blitt stjålet midt på lyse dagen, ifølge Fanaposten.

Siden da har også Høgskulen på Vestlandet på Kronstad mistet Pride-flagget sitt.

– Forstår det ikke

Økonomi- og arealdirektør ved skolen, Helge Skugstad, forteller at de oppdaget at flagget manglet tirsdag morgen.

– Her har det vært noen i løpet av natten og stjålet det, sier Skugstad til BA.

Pride-flagget har hengt på skoleplassen siden den 1. juni og markeringen av starten på Pride.

Juni er som kjent måneden for hyllesten av skeiv kjærlighet og mangfold, og det universale regnbueflagget er en stor del av denne feiringen.

Skugstad forteller at det er viktig for HVL å vise at de er med på å støtte Pride. Han er svært oppgitt over tyveriet.

– Det er forkastelig. Vi forstår ikke hvorfor slike ting ikke får lov til å være i fred.

Har kontaktet politiet

Ettersom dette er det tredje Pride-flagget som i løpet av kort tid skal ha forsvunnet på mystisk vis, mistenker Skugstad at det kanskje kan være en aksjon på gang av noe slag.

Han opplyser at de var i kontakt med politiet tirsdag. Skugstad har ikke opplevd noe lignende på høyskolen tidligere.

– Det er klart at folk reagerer på dette, og vi har lagt ut info internt om at flagget har blitt stjålet, så ingen tror det har blitt tatt ned av andre grunner.

Administrasjonen har allerede bestilt opp et nytt Pride-flagg.

– Vi skal prøve å få hengt det opp så fort som mulig.

– Frykter det ukjente

BA har vært i kontakt med politiets operasjonssentral og Bergen sentrum politistasjon. De har foreløpig ikke fått noen informasjon om tyveriet eller en anmeldelse.

Det kan imidlertid ta litt tid før sakene fordeles. Operasjonsleder Morten Rebnord fortalte mandag at han var kjent med at det hadde vært en del lignende hendelser over hele landet siden helgen.

Styreleder i Regnbuedagene i Bergen, Mona Frank, var ikke overrasket da hun hørte om det første tyveriet fra hjemmet til Lena Quam Berland.

– Det er et faktum at vi skeive blir utsatt for sånne ting, særlig i forbindelse med Pride. At noen går så langt at de river ned flagg og skriver slike beskjeder, viser at folk frykter det ukjente, sa Frank mandag.