Ble lovet mildere straff

Av
Artikkelen er over 14 år gammel

Politiet lovet Lars-Erik Andersen en reduksjon i straffen på en tredel hvis han tilsto. – Jeg håper jeg får mildere straff, det må jeg ærlig innrømme, sa 29-åringen i retten torsdag.

DEL

Mot rådene fra forsvareren sin ringte Andersen selv til politiet og fortalte at han var klar til å tilstå sin delaktighet i Nokas-raidet og vurderte å navngi ham som skjøt Arne Sigve Klungland.

SPARKET FORSVARE
– Han holdt på å dette av stolen, og hadde nok ikke ventet at dette skulle komme fra meg sa Andersen.

Han fortalte om stadig større kvaler etter hvert som tiden gikk og ingen av de andre tiltalte kom fram med de forløsende ordene om dramaet som endte med drapet på politimannen. Til slutt bestemte han seg for å sparke forsvareren sin og gå til politiet på egen hånd.

LOVERT STRAFFERABATT
– Ble du tilbudt noen avtale mot å tilstå, ville Andersens nye forsvarer, advokat Harald Stabell, vite.

– Ja, de lovet meg en tredels strafferabatt, svarte Andersen.

– Jeg lever i konstant forsvar i fengselet, der det bare er folk som ikke liker det jeg har gjort. Det er slitsomt å leve sånn. Når forholdene er blitt så vanskelige på Ila, der jeg soner, håper jeg på så mild straff som mulig. Det må jeg ærlig innrømme, sa Andersen.

MOBBET I FENGSELET
Han hevdet i Gulating lagmannsrett at medfanger fryser ham ut, truer ham og mobber ham for å være tyster etter at han tilsto og pekte ut Kjell Alrich Schumann som mannen bak de dødelige skuddene i Stavanger sentrum 5. april 2004.

Kjell Alrich Schumanns forsvarer, advokat Morten Furuholmen, fortsatte torsdag formiddag utspørringen av Andersen. 29-åringen nektet imidlertid å svare på de fleste spørsmålene fra Furuholmen.

Andersen hevder Schumanns forsvarere bevisst har gått inn for å sverte ham ved å stemple ham som upålitelig. (ANB)

Artikkeltags