Tre til legesjekk etter røykutvikling

Brannvesen og politi rykket ut til røykutvikling i Austmarka senter nyttårsaften.

Brannvesen og politi rykket ut til røykutvikling i Austmarka senter nyttårsaften. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Tre personer måtte til legesjekk etter røykutvikling fra et næringsbygg i Austmarka nyttårsaften.

DEL

Like etter klokken 20 søndag kveld fikk brannvesenet melding om røykutvikling i et næringsbygg i Austmarka i Sæbøvågen i Radøy kommune.

– Klokken 2016 var det en forbipasserende som hørte røykvarsler eller brannalarm og som syntes det luktet røyk, sier Sigbjørn Villanger, vaktkommandør ved 110-sentralen til Avisa Nordhordland

Bunnpris, frisør og en blomsterbutikk holder til i næringslokalet. Den første meldingen gikk ut på at røyken kom fra blomsterbutikken, men det viste seg å være feil.

– Vi sendte ut brannvesenet, og da vi gikk inn med røykdykkere viste det seg at det var en elektrisk maskin som hadde smeltet. Mest sannsynlig var det inne hos frisøren, sier Villanger.

Oppsto trolig hos frisøren

Dette bekrefter Ingvill Marie Svenheim, som driver blomsterbutikken, overfor Avisa Nordhordland.

– Det er ingenting galt hos meg, sier Svenheim.

Hun var tilfeldigvis innom butikken for å hente noe da hun merket at det var en spesiell lukt og dis i rommet.

– Etter å ha sjekket at det ikke var hos meg, ringte jeg eieren av Bunnpris, for jeg var redd for at det var hos dem, forteller Svenheim. 

Bunnpris-sjefen kom og sjekket at røykutviklingen heller ikke kom fra dagligvarebutikken.

– Da han restartet brannalarmen, så gikk alarmen på nytt. Da viste det seg at det var hos frisørsalongen. Brannvesenet ble ringt og var på plass rimelig kjapt, sier Svenheim.

– Ikke åpne flammer

Brannvesenet ventilerte ut røyken. Det skal ikke være store røykskader i bygget.

– Det har ikke vært åpent flammer, men det kunne blitt det om vi ikke hadde fått melding så raskt. Den som meldte fra gjorde virkelig en bra jobb, sier vaktkommandør Villanger.

Han opplyser at maskinen som smeltet ble fraktet ut av røykdykkere.

– Det var en del røyk i lokalene, så brannmannskapene har vært der helt til nå for å ventilere, sier Villanger i 2115-tiden.

Tre til legesjekk

Klokken 21 meldte Vest politidistrikt at politi og brannvesen var på stedet, og at tre personer var sendt til legesjekk etter å ha pustet inn røyk fra ventilasjonsanlegget

Avisa Nordhordland har vært i kontakt med daglig leder i frisørsalongen, som foreløpig ikke kan bekrefte at røykutviklingen har oppstått der.

Artikkeltags