Gå til sidens hovedinnhold

– Hva gjør en festivalsjef de siste hektiske timene før åpningen?

Nordiske Mediedager 2018 startet onsdag

Artikkelen er over 3 år gammel

Nordiske Mediedager-sjef Guri Heftye forteller at det blir vanskeligere og vanskeligere å lage et godt festivalprogram for journaliststanden.

Onsdag morgen tyvstartet årets utgave av Nordiske Mediedager, Nordens største årlige mediefaglige konferanse, med NMD UNG i Peer Gynt-salen i Grieghallen.

På scenen sto NRK-humoristene Christian Mikkelsen og Martin Beyer-Olsen som konferansierer. På programmet sto blant annet seansen «Fra idé til TV-serie» med programleder Gisle A. Gjevestad Agledahl, kjent fra dokumentarserien «Jævla homo» på NRK.

Slukker branner

BA tok en prat med Guri Heftye, festivalsjefen, noen timer før kulturminister Trine Skei Grande offisielt åpnet mediedagene i medielandsbyen onsdag kveld.

– Hva gjør en festivalsjef gjør i de siste hektiske timene før åpningen?

– Snakker med presse, tar imot lykkønskninger, slukker branner og skriver tale.

– Blir det lettere eller vanskeligere for hvert år å sy sammen et godt NMD-program?

– Vanskeligere. Jo bedre vi blir, desto høyere forventninger har våre delegater for hvert år. Det er enormt skjerpende for oss.

Måtte avlyse

– Donald Trumps valgkampsjef, Brad Parscale, måtte avlyse sin sesjon under Mediedagene i forrige uke, men dere fikk raskt en erstatter på plass. Det virket nesten som om dere hadde seniorrådgiveren for presidentkampanjen til Bernie Sanders i 2016, Zack Exley, stand-by?

– Ikke stand by, men vi visste han var i København og Bergen de dagene. Men da dette skjedde, så var det bare å være åpen om situasjonen. Han var superkjapp på labben og svarte: «I´ll be happy to re-place Brad. How funny!» Knallfyr. Og vi skylder Litteraturhuset i Bergen og Civita en stor takk. Det må du få med.

– Hvor mange mediefolk er påmeldt Nordiske Mediedager i år?

– Cirka 1840.

PS: Konferansen avsluttes som vanlig med utdelingen av «Gullruten» lørdag kveld.

Nordiske mediedager

I 1988 ble NMD-forløperen Nordiske TV Dager arrangert for første gang.

I 2000 samarbeidet Nordiske TV Dager og Media 2000 om Den Norske mediefestivalen.

I 2004 bytter de navn til Nordiske Mediedager.

 

Kommentarer til denne saken