Gå til sidens hovedinnhold

Norge sendte Frankrike ut av EM

Artikkelen er over 1 år gammel

Sander Sagosen og Torbjørn Bergerud løftet de norske håndballgutta til bragdseier 28-26 over Frankrike i EM. Nå lever gulldrømmen for fullt for Norge.

Gruppefinalen mot Portugal tirsdag avgjør hvor mange norske poeng som blir med til hovedrunden. Hjemmeyndlingen Sagosen var igjen helt dominerende da Frankrike ble slått i Trondheim søndag.

Norge hadde også god nytte av noen av redningene til keeper Bergerud. Han spilte meget godt utover i andreomgangen.

Det var nesten 9000 tilskuere på plass i Trondheim Spektrum. De fleste kom for å se at det norske laget skyte ytterligere fart i mesterskapet.

Resultatet gjør at Frankrike er utslått av EM før siste kamp mot Bosnia-Hercegovina i gruppespillet.

Snudde

Det så ikke bra ut rett etter pause. Da førte Frankrike med 18-15, men ting skjer fort i håndball. Det gikk ikke mange minuttene før Norge var oppe i en ledelse på 20-19.

Norge startet strålende, og det var Sagosen som lå bak det meste i angrep. 6-3, 7-4 og 8-5 ledet de norske gutta. Det kom etter flere misbrukte avslutninger fra gode og åpne posisjoner.

Frankrike kunne faktisk nesten vært hektet av i løpet av det første kvarteret om Norge hadde tatt sjansene bedre. I stedet forsvant initiativet over på franske hender inn mot pause. Frankrike ledet 15-14 halvveis.

Frankrike er ute

Etter tre strake tap mot franskmennene i de siste mesterskapene stoppet Norge den tunge statistikken. Samtidig ble Frankrike påført et fiasko-stempel. Det skjedde etter en svært dramatisk kamp der gjestene var desperate for å få en seier.

Det franske landslaget, med kallenavnet «Les Experts (ekspertene)», har vært den store dominanten i herrehåndballen de siste 15 årene med hele ni titler i OL, VM og EM, men fransk EM-gull i 2020 blir det ikke. Laget er ute etter å ha tapt mot både Norge og Portugal.

De to beste fra puljen går videre til hovedrunden. Den starter i Malmö fredag og gir fire nye kamper for Norge.

Norge har VM-sølv fra mesterskapene i 2017 og 2019 og fjerde- og sjetteplass fra de to siste EM-sluttspillene.