Landslagstrener Martin Sjögren forbereder i disse dager laget til VM i Frankrike, som for Norges del starter med kamp mot Nigeria lørdag.

Etter mesterskapet vil første kamp på norsk jord spilles i Bergen når England kommer på besøk 3. september, melder Norges Fotballforbund på sine nettsider.

– Akkurat nå har vi naturlig nok fullt fokus på VM, men det er fint å ha denne kampen å se fram til også. Det er bra å få møte en så god motstander som England, og det er alltid fint å få prøve seg mot høyt rangerte lag. Det får vi her, sier landslagssjef Sjögren.

– Stor interesse i Bergen

Noen dager før kampen mot England innleder Norge den nye EM-kvalifiseringen med bortekamp mot Nord-Irland. Hviterussland, Wales og Færøyene er øvrige lag i gruppen.

Kampen mot England skal spilles på Brann stadion, noe Sjögren er positiv til.

– Det er en by som har vokst veldig når det gjelder kvinnefotball og vi har flere spillere i landslagstroppen som kommer derfra. Det er stor interesse i byen, så jeg håper det kan komme mange folk på denne kampen, sier Norges svenske landslagstrener.

Men først skal de norske kvinnene jakte edelt metall i Frankrike. Norge innleder mesterskapet mot Nigeria førstkommende lørdag på Stade Auguste-Delaune i Reims. Deretter venter Frankrike 12. juni og Sør-Korea 17. juni i de to øvrige gruppekampene.

– Stas for oss, byen og landslaget

Den norske VM-troppen har flere lokale innslag, og flere av dem blir garantert å se på Stadion i september.

Landslagskaptein Maren Mjelde har spilt landskamp på «hjemmebane» tidligere, men for henne blir nok kampen ekstra spesiell siden flere av henne lagvenninner klubblaget Chelsea etter alt å dømme blir å finne i den engelske landslagstroppen.

– Det er mange spillere fra Bergen som er på landslaget så derfor er det ekstra gøy. Dette blir stas både for oss, byen og landslaget. Vi skal gjøre det vi kan for å sette en god ramme rundt kampen og håper det kommer mye folk. Vi kommer tilbake med informasjon om billetter etter hvert, sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, til Brann.no.

Rune Pedersen, seksjonsleder for kamper og arrangementer hos Norges fotballforbund, er glad for å samarbeide med Brann og fotballkretsen:

– Landslaget hadde et ønske om å spille kampen på naturgress, og hva passer ikke bedre da enn Brann Stadion som har en nyutbygd arena med gode fasiliteter, sier han til klubbens hjemmeside.