Midtstopper Raio Piroja headet inn to av dem.

Raymond Kvisviks drøm ble oppfylt på Ullevaal søndag.

– Vi drømte om å vinne, og hadde tro på det. I dag var vi dødelig effektive. Akkurat nå er det herlig. Vi har kjempet mot nedrykk en hel sesong, sier spilleren som vant cupen med Brann for to år siden til TV 2.

Kvisvik pådro seg en kneskade i forkant av cupfinalen. Men smertene ble trosset søndag.

– Jeg kjente smertene i en hel omgang, men merket ikke så mye til det i dag, sier servitøren.

PRESIS VENSTREFOT
Det var 32-åringens venstrefot som var nest sist på alle Fredrikstads mål i cupfinalen.

Fredrikstad fikk en drømmestart på kampen. Kvisvik la en innoverskrudd corner fra høyre, og på bakerste stolpe ventet Hans Erik Ramberg. Ramberg fikk ingen god treff på ballen, men den spratt i bakken og over Olav Zanetti på målstreken. Målet kom etter svakt keeperspill av Espen Bugge Pettersen i Sandefjord-målet, som fomlet i feltet.

Kvisviks andre servering kom i det 37. minutt. Kvisvik slo et frispark inn foran mål, og høyest raget en dominant Raio Piiroja. Estlenderen satte ballen kontant i mål med hodet.

Kvisvik ble virkelig Ullevaals store servitør da han for tredje gang slo en målgivende pasning. Kombinasjonen var den samme som ved 2-0 målet: En kort cornervariant og Kvisvik la perfekt inn på hodet til Piiroja. Bugge Pettersen var på ballen, men klarte heller ikke denne gang å hindre Fredrikstad-scoring. Tomålsscorer Piiroja ble dermed den store helten sammen med Kvisvik med sine to scoringer. Scoringen kom to minutter før halvspilt kamp, og den sendte Sandefjord-spillerne deppet i garderoben.

FEST I FREDRIKSTAD
Raio Piiroja var i ekstase etter å ha scoret to mål i cupfinalen.

– Vi vant kampen, så det kan ikke bli noe bedre enn dette. Nå skal vi til Fredrikstad og feire, der tilhengerne venter på oss, sier han.

Knut Thorbjørn Eggen tok sin første tittel som trener søndag.

– Jeg er uhyre stolt. Den tidlige scoringen ble avgjørende, sier han.

For Sandefjord måtte framover på banen i andre omgang, men klarte aldri å etablere et offensivt spill og dominere på Ullevaal. Det var Fredrikstads ettermiddag, både på banen og på tribunen, og klubben tok hjem til 11. kongepokal på sine 18 forsøk.

Sandefjord-trener Tor Thodesen var en meget skuffet mann etter 0-3 tapet i cupfinalen.

– I dag var vi mye dårligere enn jeg hadde drømt om. Vi hadde ingenting å bidra med, sier han.