Med 3-2 to minutter på overtid sikret Randi Bjørkestrand Sandviken fornyet eliteseriekontrakt. Men jubelrusen skulle ikke vare lenge.

Like etter at dommeren blåste for full tid fikk spillerne sjokkmeldingen i garderoben. Etter sesongen legges klubbens damelag ned.

– Vi føler oss forrådt. Vi får beskjed om å gå ut og ta tre poeng, og så blir bare laget lagt ned. Det er så latterlig at jeg ikke har ord, sier Sandviken-kaptein Randi Bjørkestrand.

FIKK SJOKK

Sandviken har den siste måneden vært i tette forhandlinger med Arna-Bjørnar. Aller helst ønsket de å få til en sammenslåing av de to elitelagene. Men da arnabuene sa tvert nei, bestemte de seg for å trekke laget.

– Vi fikk helt sjokk da vi fikk høre Sandvikens planer. Dette hadde vi ikke trodd, sier styreleder i Arna-Bjørnar, Vidar Rønhovde.

Sandvikens leder Bjarne Graabræk mente de ikke hadde noe valg.

– Det er ikke ressurser nok til to toppserielag i denne byen. Av hensyn til spillernes uttalte ønske om å skape en toppklubb i byen inngår vi nå et toppseriesamarbeid med Arna-Bjørnar. Løsningen innebærer at vi trekker oss og gir vekk spillerne vår til Arna-Bjørnar, sier Sandvikens leder Bjarne Graabræk.

- DE ER INKOMPETENTE

Randi Bjørkestrand har lenge etterlyst et samarbeid mellom de to klubbene. Men i likhet med resten av spillerne på laget var det ikke dette hun hadde sett for seg.

– Vi har bedt om en sammenslåing, ikke å bli en del av Arna-Bjørnar, sier hun og tar seg for ansiktet. Kapteinen er tydelig på gråten.

– Klubbfølelsen i Sandviken er sterk. Dette er veldig trist, fortsetter Bjørkestrand.

Sandviken-ledelsen måtte tåle kritikk på flere punkter under gårsdagens pressekonferanse. Ikke bare var spillerne uenig med løsningen, enda verre var det at de ikke hadde fått være med på prosessen.

– Fremgangsmåten forteller bare om mangel på komptanse hos lederne, sier Bjørkestrand, og får støtte av trener Per Arne Heggen.

– Jeg kan ikke forstå hvorfor spillerne ikke er tatt med på råd. Her har det helt klart gått for fort i svingene.