– Vi har planlagt 60-års jubileumstur i tre år. Utallige dugnadstimer er lagt ned og mye arbeid med planlegging. Dette er ufattelig trist, sier dirigent Berit Skorpen.

Hun sitter på Gardermoen sammen med 47 andre korpsdeltakere. Planen var å reise med Norwegian-flyet til Berlin klokken 18.00 søndag kveld.

– Vi har fått beskjed om at flyet er kansellert. Piloten er blitt syk, sier Skorpen.

Korpsdeltakerne reiste til Stavanger fredag for å delta i NM. Søndag reiste de videre til Gardermoen hvor et Norwegian-fly skulle frakte dem til Berlin.

– Vi har ventet her i tre timer. Flyselskapet har akkurat kommet med matkuponger. De har tilbudt oss penger igjen for billettene, men det er helt uaktuelt. Jeg har ungdommer som har gledet seg i flere år til denne turen, sier Skorpen.

Tilbudt buss til Berlin

Korpset har også fått tilbud om å kjøre buss i hele natt til Berlin.

– Det er ikke tema å ta bussen i så mange timer. Jeg må også tenke på de yngste korpsdeltakerne, påpeker hun.

Skorpen synes servicen fra Norwegian er skikkelig dårlig.

– Det burde være en smal sak å skaffe en ekstra pilot til dette flyet eller flytte et crew over fra en innenlandsflyging der det går mange avganger daglig.

Hun viser til at korpset har fullt opplegg i Berlin. I morgen skulle vi spilt konsert på Europasenteret. Vi skal også ha konserter tirsdag og onsdag.

 

– Hvordan dette ender vet vi ikke. Vi sitter nå utenfor informasjonssenteret til Norwegian slik at de ikke skal miste oss av syne, sier Skorpen.

Hun hadde håpet på at de kunne få plass på neste fly til Berlin i morgen.

– Problemet er at de ikke har plass på det flyet. De får oss ikke med. Det vi håper på er at de kan sette opp et ekstra fly. Dette finner vi oss rett og slett ikke i, sier Skorpen rasende.

Flere kanselleringer de siste dagene

Den siste uken har Norwegian flere ganger kansellert fly på grunn av manglende besetning. NRK fortalte i går om en familie som skulle fly hjem til Oslo fra Palanga i Litauen lørdag formiddag. Flyet ble kansellert. Familien sier de fikk tilbud om nye billetter først 10 dager senere.

NRK skriver søndag om Tenor skolekorps som skulle ta Norwegian-flyet til Genève i Sveits fra Gardermoen klokken 07.25 søndag morgen. Også dette flyet ble kansellert. Korpset fikk beskjed om å ringe igjen mandag for å få et nytt fly neste uke.

BA har flere ganger prøvd å få tak i Norwegian søndag ettermiddag uten hell.

– Vi beklager på det sterkeste

Til NRK svarer Norwegian: – Vi forstår at dette er en forferdelig situasjon for korpset, og vi beklager på det sterkeste, sier Daniel Pilpel Kirchhoff i Norwegian.

Han forteller videre at Norwegian vil gjøre det de kan for å få passasjerene frem til reisemålet, men opplever at det er vanskelig å finne alternativ transport.

– Jeg har ikke kjennskap til den aktuelle situasjonen på flyplassen, men vår samarbeidspartner der skal selvsagt være behjelpelig med assistanse, forklarer Kirchhoff til NRK.

Tenor skolekorpsJon-Fredrik Klausen bylineMathias Ogre byline

Ifølge Forbrukerrådet er flyselskap pliktige til å hjelpe passasjerene sine dersom flyginger blir kansellert eller innstilt.

Man skal kunne velge mellom å få pengene tilbake, eller vente på neste ledige fly. Dersom man velger å vente, har man rett på overnatting, mat og transport til og fra flyplassen.

Forbrukerrådet opplyser til NRK at det flere måter flyselskapene kan løse dette på. De kan også lage alternative ruter for passasjerene.

Dersom passasjeren ikke mener de har fått den hjelpen de har rett på, kan man klage til Transportklagemenda for fly.