Gå til sidens hovedinnhold

Ingen avklaring for strandet korps

Artikkelen er over 4 år gammel

Musikkorpset ved Minde skole sitter fremdeles fast i Oslo etter at flyet som skulle fraktet dem til Berlin ble kansellert søndag kveld. Norwegian har tilbudt buss til Tyskland, men korpset har takket nei.

Korpset som skulle ha landet i Berlin søndag kveld har tilbragt natten på hotell i Lillestrøm. Etter at de 48 reisende fikk flyet sitt kansellert søndag kveld – på grunn av en syk pilot – ble de tilbudt buss til Berlin av flyselskapet.

Etter å ha takket pent nei til en 16 timer lang busstur, tok korpset inn på Thon hotell Lillestrøm arena og venter nå på avklaring.

– Vi vet ikke helt hva vi gjør enda. Vi håper jo at Norwegian skal ringe og si at flyet står klart, men vi innser at det kanskje ikke er så lett, sier dirigent Berit Skorpen mandag morgen.

Det er en bedrøvet dirigent som tar telefonen når BA ringer.

LES OGSÅ: Norwegian-kansellering ødela korpstur til Berlin

Avlyser konsert

– Returbillettene er torsdag, så en busstur der vi kommer frem midt på natten tirsdag er ikke særlig aktuelt. Da er det bedre å holde oss i Oslo, og så kan Norwegian kanskje spandere på oss hotell og Tusenfryd-billetter.

Minde skoles musikkorps hadde spart penger i tre år for å dra på 60-års jubileumsturen.

Korpset skulle opprinnelig spilt konsert sammen med et lokalt korps i Berlin tirsdag kveld, men den konserten står nå i fare for å bli avlyst.

– Det sitter et korps i Berlin, som vi fikk kontakt med for et halvt år siden, som skulle spille konsert med oss tirsdag kveld. Jeg vet at de har øvd inn en del norske låter som de skulle spille i morgen. Vi har fortalt dem at vi er forsinket og at vi avventer situasjonen.

Når BA tar kontakt mandag morgen har korpset ikke hatt noen kontakt med Norwegian siden søndag kveld.

Flere hundre nordmenn rammet

Norwegian har hatt mangel på besetning i helgen, og selskapet kan ikke love at flere fly ikke blir kansellert.

– Vi gjør alt vi kan for å operere i henhold til ruteplan, men vi kan ikke utelukke uregelmessigheter, sier kommunikasjonsansvarlig i Norwegian, Daniel Kirchhoff, i en epost til NRK.

Ifølge kanalen er det flere hundre nordmenn som nå er rammet, flere av dem på flyplasser i utlandet. Andre sitter fast i Norge og får ikke kommet seg av gårde på ferie.

Søndag var seks flygninger fra Gardermoen innstilt.

I fjor måtte Norwegian kansellere 18 flygninger den første helgen i juli. Til sammen ble mellom 4.000 og 5.000 passasjerer rammet.

Kommentarer til denne saken