BA treffer Bente Dankertsen der hun spankulerer rundt med ektemannen Arve Skåtun. De har nettopp sett et innslag med Valestrand musikklag, der Skåtun selv var delaktig.

– Jeg er veldig interessert i gamle båter og har allerede valgt meg ut en skøyte vi skal kjøpe når vi blir pensjonert, forteller Dankertsen.

Det er mye nostalgi i luften. På begynnelsen av 80-tallet var Dankertsen en av Norges første kvinnelige «jungmann» på en supertanker.

Benevnelsen ble tidligere brukt på unge sjømann rangert mellom dekksgutt og lettmatros. Dankertsen husker tiden godt.

– Da vi var på tur i Persiagulfen i 40 varmegrader, sto jeg på dekk i egnet bekledning. Da ble jeg bedt om å dekke meg til eller fjerne meg fra dekk. Det har ikke bare vært lett å være kvinne på sjøen, sier hun.

Et stuntfly imponerte over Bergen sentrum fredag ettermiddag.

Rutebåt fra 1903

Like ved Rundetårnet ligger den gamle rutebåten Stangfjord som ble bygget i 1903.

Ove Losnegård er medlem av Veteranbåtlaget M/S "Stangefjord". Han forteller at tidligere ble brukt av et aluminiumsverk i Stongfjorden.

Vil være synlig

Ivar Nilsen og Vilde Solemdal i Røde Kors kan melde om at helgen så langt har gått rolig for seg.

– Det har ikke oppstått særlig mye problematikk, sett bort fra noen små hendelser på fredag. Selv om utsiktene er gode, er det viktig at folk vet hvor de finner oss, sier Solemdal.

Bergensentusiaster

Bjørn Hammersvik og Hallgrim Lillegraven besøker felles familie i Bergen denne helgen. De deler entusiasmen for de gamle fartøyene, både på sjø og land.

– Det er fantastisk når været spiller på lag. Jeg er tidligere sjømann og har vært i Bergen når flere av disse båtene var operativ, forteller Hammersvik.

Lillegraven forteller at han har sett to brannbiler fra Granvin hvor han selv kommer fra, og viser bilde av den gamle brannbilen hjemme på tunet i gamledager.