En mann i 30-årene ble like før klokken 1400 fredag pågrepet i Bergen sentrum, sa politiadvokat Inger-Lise Høyland på en pressekonferanse fredag.

Hun sa mannen ble pågrepet uten dramatikk. Samtidig gikk hun ut med ny informasjon om at politiets hovedhypotese er at drapene skjedde i Møllendalsveien, og at de drepte deretter ble fraktet til Osavatnet.

– Formening om roller

Mannen som nå er pågrepet, er siktet for drap eller medvirkning til drap. Politiet har ennå ikke tatt stilling til om han skal varetektsfengsles.

– Flere undersøkelser må til, og vi vil avhøre han fredag kveld eller lørdag formiddag, sa Høyland.

Hun ville ikke si noe om mannens relasjon til de som er siktet fra før, og heller ikke om hvilken rolle de tror han kan ha hatt i dobbeltdrapet.

– Vi har en formening om roller, men det er for tidlig å gå ut med det ennå.

Kan bli flere pågripelser

Hun vil ikke utelukke flere pågripelser i saken.

– Det er mange involverte, og det er mye vi ikke har kontroll over. Derfor kan vi ikke utelukke at det vil bli flere pågripelser, sa hun.

80 tips

Politiet fortsetter etterforskningen gjennom helgen med stor styrke. Høyland sa de hadde mellom 30 og 40 personer som jobber utelukkende med denne saken, og det er rundt 40 vitner som er avhørt, noen av dem flere ganger.

– Vi vil fortsatt ha tips, og har til nå fått inn rundt 80 tips i saken. Flere av dem er av stor interesse, sa Høyland på pressekonferansen.

I tillegg gjennomgås det store mengder informasjon. Digitale spor, vitneavhør og tekniske spor er blant det politiet nå analyserer.

– Vi får bistand fra Kripos, og systematiserer og analyserer informasjonen som er hentet inn, sa politiadvokaten.

Hun presiserte at de er tilbakeholdne med å gå ut i media med mer informasjon i frykt for at vitner og de siktede skal bli påvirket.

Fire personer siktet

Tre menn på henholdsvis 56, 36 og 33 år ble tidligere i uken pågrepet og siktet i saken. Alle tre er varetektsfengslet. Mannen som ble pågrepet fredag er dermed den fjerde drapssiktede i saken.

Han har fått oppnevnt advokat Erik Ulvesæter som forsvarer. Han kan så langt ikke kommentere saken.

Mandag ble en kvinne (29) og en mann (42) funnet døde ved Osavatnet nær Gullfjellet i Arna.

Ytterligere en mann i 40-årene har vært pågrepet og siktet for å ha ødelagt bevis. Han ble løslatt onsdag.

Ikke offentliggjort navn

Høyland forklarte også på pressekonferansen at de ennå ikke har gått ut med navnet på de drepte.

– Det er fordi de pårørende ikke ønsker det på dette tidspunktet, sa hun.

Ivar Blikra er bistandsadvokat for den avdøde kvinnens familie, og sier at familien er i sjokk og dyp sorg over å ha mistet et nært familiemedlem.

– Det er vanskelig å forstå og ta innover seg at hun så brått har blitt revet bort. Det betyr mye for familien at politiet setter inn så store ressurser som de gjør for å få saken oppklart, sier Blikra.