Ny sjef på KNM «Thor Heyerdahl»

Mandag formiddag ble Arild Skoge innsatt som ny fregattsjef ved KNM «Thor Heyerdahl».

Mandag formiddag ble Arild Skoge innsatt som ny fregattsjef ved KNM «Thor Heyerdahl». Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag formiddag overtok kommandørkaptein Arild Skoge fra Sotra kommandoen på fregatten KNM «Thor Heyerdahl».

DEL

Han overtok som skipssjef for fartøyet etter kommandørkaptein Daniel Thomassen i en markering ved Haakonsvern i går. Det melder Forsvaret i en pressemelding.

Det var sjefen for Marinen, flaggkommandør Rune Andersen, som innsatte den nye skipssjefen.

Fra og med august skal fregatten være en del av Natos stående maritime styrke, SNMG1.

Vil utvikle kompetanse

– Vi må fortsette å utvikle vår faglige kompetanse. Et viktig bidrag til dette er drill. Drill skaper overskudd slik at vi ytterligere hever vår kompetanse. Vi kommer til å bli utfordret på evnen til å samarbeide, ikke minst gjennom vår deltakelse i SNMG1, sier Skoge i pressemeldingen.

Han startet sin karriere i Sjøforsvaret i 2002. Siden den gang har han blant annet vært skipssjef på MTB, og stabssjef i SNMG1 om bord på et spansk flaggfartøy i 2016. De siste to årene jobbet han ved Forsvarets operative hovedkvarter.

Saken fortsetter under bildet.

Fregatten F314 KNM «Thor Heyerdahl». (Arkiv)

Fregatten F314 KNM «Thor Heyerdahl». (Arkiv) Foto:

Beste karakter

Under seremonien sa den avtroppende skipssjefen, Daniel Thomassen, at han er stolt over hva han har oppnådd sammen med mannskapet på fregatten.

Da de deltok i Flag Officer Sea Training (FOST) i Den engelske kanalen tidligere i vår, endte de opp mer en av de beste karakterene noensinne. FOST er en slags eksamen for fregatter som skal delta i SNMG1.

– De siste tre årene har gått svært fort, og jeg tar med meg gode erfaringer og minner. Jeg er stolt over hva vi har oppnådd sammen, og jeg overleverer et fartøy og en besetning i best mulig stand til min etterfølger. Det er godt å konstatere at KNM «Thor Heyerdahl» er klar for kommende beredskap i Natos reaksjonsstyrker og deltakelse i SNMG1, sa Thomassen under kommandoskiftet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken