– Bare O? Nei, det var jo litt teit, da, er reaksjonen til Linda Wellander, når BA forteller om navnevalget til det fremtidige Verdenshavssenteret på Dokken.

Dette virker også å være gjennomgangsmelodien blant de tilfeldig utvalgte BA har snakket med onsdag ettermiddag.

– Det hørtes jo helt fremmed ut, det sa meg ingenting, sier Kjell-Stig Amdam.

Se folkets reaksjoner på navnevalget i videovinduet over!

Tror bergenserne vil like navnet

Direktør ved Akavariet, Aslak Sverdrup, forteller at det nye navnet fikk strålende mottakelse da det ble offentliggjort på et arrangement onsdag.

– Både byrådslederen og representanter fra næringslivet var veldig positive. Det var umiddelbar omfavnelse, forteller han, og presiserer at det ikke er et navneskifte på Akavariet.

– Nei, nåværende Akvariet på Nordnes vil hete Akvariet til evig tid.

Han tror at selv tradisjonstro bergensere vil like det spesielle navnet.

– Når man tenker seg om, skjønner man at dette ikke er et tullete, oppkonstruert navn uten betydning. O kan stå for oksygen, opphavet, opplevelsene, oppdagelse, opprinnelsen, optimismen, og gir også mange assosiasjoner til havet, som bobler, fiskestim, øynene på en fisk eller sugekoppene på en blekksprut. Det er mye som kan lekes med visuelt.

Det fulle navnet «O - Ett hav ett senter» ble til etter en navnekonkurranse der 3500 forslag kom fra både innland og utland. En nasjonal jury falt for den enkle bokstaven.

Målet med det nye akvariet, som de ønsker samlokalisert med havforskningsinstituttet og fiskeridirektoratets flytting til Dokken, er å «etablere et verdensledende kunnskaps- og formidlingssenter for å ta bedre vare på havet», som Sverdrup tidligere har skrevet.