Helleland om abort: Fornøyd med dagens lover og praksis

Barne- og likestillingminister Linda Hofstad Helleland (H).

Barne- og likestillingminister Linda Hofstad Helleland (H). Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Barne- og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland (H) anklages for å være fraværende i debatten om abort som har rast i Norge de siste månedene.

DEL

Abort ble nok en gang tema i Stortingets muntlige spørretime onsdag, samtidig med at regjeringsforhandlingene på Hadeland trolig er helt i sluttfasen.

– Fra likestillingsministeren har det vært rungende stillhet i den viktigste likestillingsdebatten i Norge denne høsten, sa Arbeiderpartiets Ingvild Kjerkol.

– Så mitt spørsmål til statsråden er om hun er enig med sin statsminister i at kvinners abortrettigheter er egnet til å forhandles bort for å beholde regjeringsmakt?

Kjerkol anklaget også Helleland for å være taus i den offentlige debatten og krevde svar på hvorfor.

– Jeg har vært i Stortinget og svart på Aps spørsmål om abort, jeg har svart i mediene om abortspørsmålet og jeg svarer gjerne her igjen, sa Helleland.

Hun viste til at kvinners rettigheter skal ligge fast, og at kvinner selvsagt selv skal bestemme over sin egen kropp. Helleland understreket også at hun forholder seg til Jeløy-erklæringen og regjeringens politikk knyttet til abort.

– Jeg er fornøyd med dagens lovgiving og dagens praksis, sa Helleland.

Artikkeltags