Byrådet vil kjøpe barnehagen i Damsgårdssundet

Barnehagebyråd Linn Kristin Engø (Ap) vil kjøpe Damsgårdssundet barnehage hvis den er til salgs.

Barnehagebyråd Linn Kristin Engø (Ap) vil kjøpe Damsgårdssundet barnehage hvis den er til salgs. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Barnehagebyråd Linn Kristin Engø (Ap) sier at kommunen gjerne kjøper Damsgårdssundet barnehage, hvis eier vil selge.

DEL

I forrige uke skrev Bergens Tidende at Bergen kommune vurderer å droppe Damsgårdssundet barnehage.

Barnehagen, som eies av selskapet Trygge Barnehager, fikk tilskudd av kommunen til å starte opp høsten 2018. Da prosjektet ble utsatt, ble støtten trukket tilbake.

Da Bergen kommune oppfylte kravet om bydelsvis banehagedekning i Årstad uten å ta i bruk denne barnehagen, uttalte skolebyråd Engø til BT at det ikke er sikkert at barnehagen vil få tilskudd.

Dette skaper frustrasjon hos flere av dem som har kjøpt leiligheter i Damsgårdssundet, ettersom en barnehage like i nærheten var del av prosjektet.

– Frustrerende situasjon

I bystyret onsdag fikk barnehagebyråden spørsmål fra partikollega Linn Katrin Pilskog (Ap) om hvorfor barnehagen ikke åpner til høsten.

Engø svarte at hun er enig i at situasjonen i rundt barnehagen i Damsgårdssundet er frustrerende.

Ifølge henne fikk barnehagen beskjed om at tilskuddet ville falle bort dersom prosjektet ble mer enn seks måneder forsinket, og at de måtte levere en fremdriftsplan.

– Likevel overholdt ikke Trygge barnehager sine forpliktelser. Da bystyret vedtok sak om tiltak for å oppnå bydelsvis barnehagedekning i januar, var dermed ikke tilskudd til Trygge barnehager Damsgårdssundet en del av saken, sier Engø.

Hun peker på at sytti prosent av barnehagene i Bergen private.

– Vi har lang erfaring med seriøse, private barnehager som overholder både tidsfrister, fremdriftsplaner og som faktisk åpner planlagte barnehager. Det er avgjørende for at barnefamiliene i byen vår skal oppleve et forutsigbart barnehagetilbud – og jeg syns det er synd at Trygge barnehager ikke har levd opp til forventningene.

Skal ha møte

Engø kunne imidlertid fortelle at hun har avtalt et møte med BOB, Velforeningen i Damsgårdssundet og representanter for barnefamiliene i området for å diskutere situasjonen allerede på fredag.

På spørsmål om det kunne være aktuelt for kommunen å kjøpe barnehagen, viser Engø til at bystyret har vedtatt at kommunen skal vurdere å kjøpe private barnehager som ikke realiseres.

– Som kjent er det en forutsetning at private aktører ønsker å selge, for at kommunen skal kunne vurdere et kjøp. I Årstad bydel ble det gjennom årets hovedopptak full bydelsvis barnehagedekning, men kommunen har behov for erstatningsarealer i forbindelse med oppussing av Søre Skogvei barnehage, sier barnehagebyråden.

Artikkeltags