– Jeg tror at om kongen kan si at han bruker refleks, og samtidig sier at andre også bør gjøre det, så vil folk i Norge lytte. Han er tross alt sjefen, sier syvåringen fra Åsane.

Det er i forbindelse med refleksdagen at forsikringsselskapet Tryg har sendt ut en pressemelding om Magnus' brev til kongen.

Ifølge tall fra Trygg Trafikk bruker kun én av tre refleks. Det er for lite, mener klassen som Magnus går i på Rolland skole. De har alle vært engasjert i brevet som ble sendt til «sjefen».

– Vi prøver hvert år å nå ut til så mange som mulig med dette viktige budskapet: bli sett, bruk refleks! Så kom vi på å spørre barna om hva de trodde skulle til, de har jo gjerne et annet syn på ting enn oss. Spørsmålet fra Magnus viser jo nettopp det! Når vi vet hvor vanskelig det er å se fotgjengere uten refleks kan vi jo håpe at budskapet fra Magnus og for så vidt Kong Harald når ut, sier Øyvind Setnes, forebyggelsesekspert i Tryg Forsikring i pressemeldingen.

Og selv om ikke det var kongen selv som førte det i pennen, er syvåringen fornøyd med svaret fra kongehuset:

"Kjære Magnus! Hans Majestet Kongen har bedt meg takke for ditt brev med spørsmål om Kongen bruker refleks. Kongen og hele Kongefamilien bruker refleks, og Kongen synes det er flott at du og klassen din er opptatt av å bruke refleks nå når det er mørkt på kveldene. Jeg ønsker dere lykke til med prosjektet! står det i brevet",signert assisterende kommunikasjonssjef ved Slottet, Sven G. Gjeruldsen.

– Dette er fint! Jeg tror det betyr at andre i Norge vil bruke refleks også. For når Kongen er et godt forbilde og synes det er viktig å bruke refleks og å være trygg, må andre lytte og gjøre det samme, sier Magnus.

Les også: