Ordføreren kritiserer Ropstad

Ordfører Marte Mjøs Persen mener det er helt andre vurderinger som ligger til grunn for å  bære frem ett eller flere barn, enn at man skal «klare» det. Her sammen med trillingene sine, Hedda, Trym og Håkon.

Ordfører Marte Mjøs Persen mener det er helt andre vurderinger som ligger til grunn for å bære frem ett eller flere barn, enn at man skal «klare» det. Her sammen med trillingene sine, Hedda, Trym og Håkon. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Marte Mjøs Persen (Ap) mener KrF-nestleder, Kjell Ingolf Ropstad ikke skjønner hva tvillingabort-debatten handler om.

DEL

I et Facebook-innlegg skriver ordføreren om sin egen opplevelse med å bære frem trillinger og risikoen det medfører.

– Holdt på å gå galt

Marte Mjøs Persen er én av flere som reagerer etter gårsdagens partilederdebatt, der Ropstads utspill lød:

– Hvis du klarer å bære frem ett barn, klarer du to også.

Nestlederen beklaget senere kommentaren, men Persen mener Ropstad ikke har forstått hva debatten handler om.

– Det er helt andre vurderinger som ligger til grunn enn at man skal klare det, sier ordføreren som selv har båret frem trillinger.

Saken fortsetter under innlegget

– Kvinnens valg

– Ethvert trillingsvangerskap er et høyrisikosvangerskap. Jeg valgte å gjennomføre det fordi jeg hadde alle forutsetninger for å klare det, likevel holdt det på å gå galt og jeg fikk tre premature barn, sier Persen.

Hun forklarer at tiden etterpå har vært den mest krevende i hennes liv med barn som ikke sover eller tar til seg næring og all bekymringene knyttet til dette.

– Ingen andre enn kvinnen selv kan bestemme over om man vil bære frem barn, det er det debatten dreier seg om, ikke om man kan klare å bære frem ett eller flere, sier Persen.

Artikkeltags