Nye fergeavganger innstilt

M/F  «Bastø II» har problemer med farten.

M/F  «Bastø II» har problemer med farten. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

To fergeavganger mellom Halhjem og Sandvikvåg er innstilt søndag kveld.

DEL

Det melder Vegtrafikksentralen.

Etter at Torghatten Nord overtok fergesterkningen 1. januar har over 20 fergeavganger nlitt kansellert.  Årsaken er at fergene ikke er klare. I tillegg har den ene erstatningsfergen hatt tekniske problemer lenge.

Løsningen på kort sikt har vært å leie inn ferger fra Bastø Fosen mens de venter på de bestilte fergene fra rederiet.

Det var avgangene klokken 2010 fra Halhjem og 2100 fra Sandviksvåg som ble innstilt søndag

– Det er veldig trasig at dette skjer. Denne gangen har vi problemer med farten på den ene av fire ferger, sier administrerende direktør Torkild Torkildsen i Torghatten Nord.

Problemer med farten

På grunn av den lave farten har selskapet valgt å kansellere noen avganger hver dag.

– Vi har fire ferger som går i et mønster. Dersom vi ikke kansellerer enkelte avganger, vil hele rutetabellen bli feil. Derfor gjør vi det på denne måten. Det jobbes på spreng for å fikse problemet med M/F «Bastø II» som er en av to ferger som er leid inn fra Bastø Fosen.

Tidligere denne uken hadde selskapet problemer med «Bastø III». Det viste seg at fergen hadde en defekt ventil i en motor.

Torkildsen erkjenner at de de har vært uheldige på mer enn en måte de første uken i januar.

Tidligere denne uken hadde selskapet problemer med «Bastø III».

Tidligere denne uken hadde selskapet problemer med «Bastø III». Foto:

Nye ferger kommer i slutten av januar

– Men hovedproblemet er forsinket fergeproduksjon. De skulle vært ferdige, men er forsinket på grunn av skrogbygging og tekniske utfordringer. Det siste vi har hørt er at de fem fergene vi har bestilt skal fases inn i slutten av januar, sier Torkildsen.

– Hvordan skal bilistene forholde seg til at flere fergeavganger blir innstilt?

– Ser du på det totale antallet avganger er det ikke mange som har blitt kansellert. Men det er selvfølgelig irriterende. Etter det jeg har hørt har ikke kanselleringene ført til lange køer eller mange gjenstående biler. Vi oppfordrer alle til å følge med på meldinger fra Vegtrafikksentralen, sier Torkildsen.

I tillegg til M/F «Bastø III» og «Bastø II» har Torghatten også leid inn og M/F «Fanafjord» og M/F «Bergensfjord» fra Fjord 1.

Artikkeltags