Alt er klart for heving av fregatten

 Enheter vil bli mobilisert til havaristedet når værforholdene tillater, skriver forsvaret i en pressemelding, torsdag morgen.

Enheter vil bli mobilisert til havaristedet når værforholdene tillater, skriver forsvaret i en pressemelding, torsdag morgen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kranlekteren «Rambiz» har fullført sine oppgaver i forberedelsene av løftekjettingen på KNM «Helge Ingstad», melder forsvaret.

DEL

«Rambiz» returnerte onsdag kveld til Hanøytangen for å laste om bord løftearrangementet.

Det skriver forsvaret i en pressemelding torsdag morgen.

Fregatten er nå klargjort til at løfteoperasjonen kan starte, lyder meldingen videre.

– Betyr dette at alt er klart for heving når været tillater det?

– Ja, sier Vigdis Hvaal i forsvarsmateriell.

Løfteoperasjonen krever 6 dager med stabilt vær med vind under 10 m/s og bølgehøyde under 0,5 meter.

Værforholdene er imidlertid usikre de kommende dagene og beslutning om mobilisering av enhetene ut mot havaristedet vil derfor skje på kort varsel, skriver forsvaret.

– Det er ønskelig og fornuftig å få enhetene ut til operasjonsområdet for å fortøye og posisjonere seg. Det vil kreve god koordinering med så mange aktører involvert. Vi anser mobiliseringen som et risikoreduserende tiltak selv om værvinduet ikke tillater å starte hevingen, sier kommandørkaptein Arild Øydegard i Forsvarsmateriell.

Det fremkommer i pressemeldingen.

Torsdag får perioder med oppholdsvær, før vinden tiltar i styrke andre halvdel av fredagen og fortsetter ut lørdag, sier Kristin Sæther, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet, til BA.

– Vindkastene i ytre strøk kan komme opp i 20 meter per sekund, sier hun.

Les alt om fregatthavariet her

Artikkeltags