Politiet vurderer foretaksstraff for Forsvaret og Kystverket etter Helge Ingstad-ulykken

Fregatten ble liggende i fjæren ved Stureterminalen i lang tid etter forliset.

Fregatten ble liggende i fjæren ved Stureterminalen i lang tid etter forliset. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etterforskningen av havariet til fregatten KNM «Helge Ingstad» blir neppe avsluttet før nyttår. Politiet vurderer om Forsvaret og Kystverket skal gis foretaksstraff.

DEL

Det er for forhold knyttet til drift, rutiner, opplæring og risikovurdering politiet vurderer å straffeforfølge Kystverket og Forsvaret, melder VG.

– Foretakenes ansvar har vært tema under etterforskningen, men det er for tidlig å si hvordan vi konkluderer, sier påtaleansvarlig, politiadvokat Ole Bjørn Mevatne i Vest politidistrikt til avisen.

Han sier at foretaksstraff heller ikke er utelukket for det greske rederiet som eier tankskipet «Sola TS».

For politiet gjenstår det flere avhør og undersøkelser før påtaleinnstillingen er klar. De avventer også granskningsrapporten til Havarikommisjonen, som skal legges frem på fredag.

Politiet har tidligere sagt at det er tre personer som har status som mistenkt i saken – losen på tankskipet «Sola TS», vaktsjefen på KNM «Helge Ingstad» og operatøren ved trafikksentralen på Fedje.

Fregatten kolliderte med oljetankeren «Sola TS» fredag 8. november 2018 ved Stureterminalen i Øygarden i Hordaland. Skipet ble totalskadd i kollisjonen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken