Endelig får alle barnehagebarn plass i egen bydel

Kommunen har nådd en milepæl da alle barnehagebarn har fått plass i egen bydel. Fagerbakken familiebarnehage i Sædalen er en av over 200 barnehager i Bergen. Barnehagen var en av de som kom best ut i  kommunens brukerundersøkelse.

Kommunen har nådd en milepæl da alle barnehagebarn har fått plass i egen bydel. Fagerbakken familiebarnehage i Sædalen er en av over 200 barnehager i Bergen. Barnehagen var en av de som kom best ut i kommunens brukerundersøkelse. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I mange år har politikerne hatt som mål at barnehagebarn skal få plass i en barnehage i bydelen der de bor. Nå har de klart det.

DEL

– Det er første gang kommunen oppfyller målet om bydelsvis barnehagedekning, sier barnehagebyråd Linn Kristin Engø (Ap).

I årevis har familier måttet reise til andre bydelet for å levere og hente barna sine,  noe som har ført til unødvendig kjøring og tidsbruk.

Høyre-byrådet lovet bydelsvis dekning før Ap-byrådet tok over i 2015, men klarte ikke å innfri.

I fjor lovet Ap-byrådet bydelsvis barnehagedekning, men klarte ikke å innfri i bydelene Bergenhus, Årstad eller Arna. 79 barn fikk ikke plass i den bydelen de bor i.

I 2017 fikk barn i syv av åtte bydeler plass. 56 barn i Årstad måtte gå i barnehage i en annen bydel.

– Vi har intensivert arbeidet de siste årene. I fjor åpnet vi litt over 200 barnehageplasser. Flere plasser i tilegg til en reduksjon i tallet på barn, har ført til god dekning i alle bydelene, sier Engø.

Les også: Byrådet brøt barnehageløftet

Artikkeltags