Frp-Marte på sikker plass: – Jeg er stolt og rørt

Tor Woldseth og Marte Monstad skal fronte Bergen Frp i valget.

Tor Woldseth og Marte Monstad skal fronte Bergen Frp i valget.

Artikkelen er over 1 år gammel

Marte Monstad (25) og Tor Woldseth (66) stakk av med topp-plassene i Frp-nominasjonen.

DEL

– Det er flott at Marte tok andreplassen. Hun er en dyktig og veldig engasjert politiker, sier Woldseth.

Han mener det viser at alle aldersgrupper er med på listen.

Marte Monstad (25) jobber nå som gruppesekretær i bystyret for partiet.

– Stolt og rørt

– Jeg er stolt og rørt, og synes det er fantastisk kult å bli ordførerkandidat, sier Monstad etter at hennes plass er sikret.

– Nå har vi sjansen til å velge Frp sin første kvinnelige ordførerkandidat, sa stortingsrepresentant Silje Hjemdal da hun ga sin støtte til Marte Monstad.

– Men vi skal ikke gjøre det fordi hun er kvinne, eller ung, men fordi hun er best!

Hagesæter trekker seg

Den erfarne tidligere stortingspolitikeren Gjermund Hagesæter ble vraket som førstekandidat, og trekker seg fra llisten.

– Jeg er ikke bitter, men jeg skulle ønske det kom flere på møtet. Det er bare ti prosent av medlemmene her, og det er for lite, sier han.

Hagesæter sier at «det blir en tøff jobb for partiet å få sosialistene ut av byrådet», men han sier også at sjansen for at han nå er ferdig med politikk på permanent basis er økt.

– Men en skal aldri si aldri, sier han.

Det var 38 som stemte for Woldseth, mens 30 stemte for Hagesæter.

Thomas Flesland har blitt partiets tredjekandidat, med en stemmes overvekt. Han har ikke sittet i bystyret før. Det er bare tre-fire år siden han meldte seg inn i partiet.

Korte distanser

– Så gikk jeg på noen medlemsmøter og trivdes. Det var fascinerende at det er så korte avstander opp til makten. Plutselig kom Ketil Solvik-Olsen inn døren og holdt foredrag om samferdsel, sier Flesland.

Han jobber som ingeniør i VA-etaten i Bergen kommune. Nå skal han altså inn i bystyret.

– Jeg ser på meg som en lagspiller. Her er det mye nytt å sette seg inn i, sier han.

Frp har fem sikre plasser.

Fjerdeplassen ble en kamp mellom Christian Haugen og Kjartan Andreassen. Andreassen (24) er per i dag instruktør i Norges sykkelforbund og lærer barn å sykle.

Han er fra Ålgård og vil stoppe innvandringen og bompengene. I tillegg ville han at kjønnsskifte skulle være ulovlig, meldte NRK tidligere i år.

– Det er feil, jeg er imot skifte av juridisk kjønn. Men folk må for all del skifte kjønn biologisk om de vil, sier han.

Kjartan Andreassen.

Kjartan Andreassen.

Christian Haugen, som inntil nylig i høst var rådgiver for olje- og energiministeren, var foreslått på 4. plass. Da han ikke fikk den, trakk han seg fra listen totalt og er dermed ute av bystyret.

Det ble til slutt loddtrekning om femteplassen, og Martine Barholm slo Helge Stormoen (som har vært byråd og markedssjef i Sykkel-VM) på ren flaks om den femte og siste sikre plassen. Det var to avstemminger mellom dem som endte likt, 21-21 og 22-22.

Slik var BAs direkterapportering fra møtet:

E-post: tips@ba.no Telefon: 800 33 044

Artikkeltags