Sondre Båtstrand melder seg ut av Miljøpartiet De Grønne

Sondre Båtstrand har allerede gitt beskjed om at han takker for seg ved endt bystyreperiode. Nå melder han seg også ut av partiet MDG. Foto: ARNE RISTESUND (ARKIV)

Sondre Båtstrand har allerede gitt beskjed om at han takker for seg ved endt bystyreperiode. Nå melder han seg også ut av partiet MDG. Foto: ARNE RISTESUND (ARKIV)

Artikkelen er over 1 år gammel

Han har vært MDG sin fremste talsmann i Bergen i en årrekke. Nå melder Sondre Båtstrand seg ut av partiet.

DEL

Allerede i vår annonserte Båtstrand at han ikke tar gjenvalg, og at han ville melde seg ut av MDG når hans periode som bystyrerepresentant var over.

Nå er det klart at Sondre Båtstrand går av som gruppeleder for Miljøpartiet De Grønne i bystyret i Bergen og melder seg ut av partiet.

Båtstrand vil fra nå av være en uavhengig representant i bystyret.

– Det har over tid vært svært krevende å være gruppeleder for bystyregruppen. Jeg føler at MDG har endret seg mye siden jeg meldte meg inn for 18 år siden. Nå vil jeg stå fritt og kan bruke all min tid på grønn politikk i Bergen bystyre, basert på programmet jeg er valg inn på. Jeg har ikke behov for å uttale meg utover denne pressemeldingen, sier Båtstrand i en pressemelding.

Når BA snakker med Båtstrand, er han tydelig på at han ikke vil gå inn på årsakene til at han melder seg ut.

– Akkurat nå har jeg mest lyst til å se fremover, sier han.

Ikke aktuelt å melde seg inn i et annet parti

Båtstrand sier at det ikke aktuelt å melde seg inn i et annet parti.

– Jeg har fått min dose partipolitikk for en god stund fremover, men jeg ser frem til å jobbe i komiteen med ulike saker, sier han.

Parti med voksesmerter

Båtstrand var MDGs aller første bystyrerepresentant i Bergen, og satt alene i bystyret i fire år.

I 2015 gjorde partiet sitt beste valg noensinne, og fikk inn fire representanter.

I pressemeldingen skriver MDG at det gode resultatet har medført voksesmerter og spenninger knyttet til samarbeidsformer og strategiske valg. Dette har vært utfordrende å stå i over tid for alle parter.

Partiet har bare i år mistet en rekke profilerte representanter. Diane Berbain og Randi Amundsen meldte overgang til SV i vår.

Partisekretær for MDG, Torkil Vederhus, sier Båtstrand har stått på for miljøsaken i en årrekke, og er en av de mest kreative grønne politikere Bergen har hatt.

– Vi respekterer avgjørelsen Båtstrand nå har tatt om å gå av som gruppeleder. Nå ser vi fremover. Bergen MDG er nå i full gang med planlegging av valgkampen, og har nominert en rekke nye kandidater til det kommende kommunevalget som ønsker å arbeide for en grønnere by, og for mennesker og miljø, sier Vederhus.

Ifølge partiledelsen sentralt kom det ikke som en overraskelse at Båtstrand nå har varslet at han ikke lenger kommer til å være medlem i MDG, da han meldte at kan ikke tar gjenvalg allerede i vår.

– Sondre Båtstrand har bidratt til å gjøre Bergen til en grønnere og mer miljøvennlig by. MDG mister en tydelig stemme. Jeg har lært mye av Sondre og hans utrettelige arbeid for lokalmiljø og klima. Vi har satt stor pris på samarbeidet med både han og MDG og håper det kan fortsette, sier Aps Rune Bakervik i en kort kommentar.

Artikkeltags