17. august skal Widerøe fly den første direkteturen fra Bergen til Liverpool. Det nye tilbudet er tydelig spesialsydd for fotballentusiaster: Flyene har avgang fredager og mandager.

Knytter sammen

– Vi ser frem til å knytte Bergen og Liverpool tettere sammen. Regionen oser av fotballentusiasme, og flyplassen er et godt utgangspunkt enten du støtter Liverpool, Everton eller nabobyens to Manchester-lag, sier kommersiell direktør i Widerøe, Christian Skaug, i en pressemelding.

– Dette vet vi vil bli godt mottatt av mange fotballglade vestlendinger, sier Tore Hansen, daglig leder i Liverpool FC Supportes Club Norway, i pressemeldingen.

Han peker på at byen er langt mer enn bare fotball, noe som blant annet blir avslørt ved navnet på flyplassen i byen, John Lennon Airport.

Nye fly

Også i England er gleden stor over å få et nytt flytilbud til Bergen.

– Tilbudet vil gi passasjerer fra hele Nord-England en flott anledning til å besøke Bergen, samt videre tilgang til fjordene og det populære cruisemarkedet derfra. Samtidig gir de reisende fra Norge anledning til å besøke Liverpool og den nordvestre delen av England, sier John Irving, administrerende direktør for flyplassen i Liverpool i meldingen.

Selskapet skal bruke sine nye regionale Embraer-fly. De har plass til 114 passasjerer.