Ny generalsekretær i Sjømannskirken

Jeffrey Huseby (61) tar over som generalsekretær i Sjømannskirken 1. mars 2020.

Jeffrey Huseby (61) tar over som generalsekretær i Sjømannskirken 1. mars 2020. Foto:

– Jeg kjenner på en stor porsjon ydmykhet og ser frem til å arbeide i en tradisjonsrik og stolt organisasjon som betyr mye i hverdagen til nordmenn i utlandet, sier påtroppende generalsekretær, Jeffrey Huseby. 

DEL

Sjømannskirkens styreleder, Jørn Henning Theis, har ledet tilsettingsprosessen og sier i en pressemelding at han er svært fornøyd med å ha fått en ny generalsekretær med bred ledererfaring.

– Sjømannskirken er kanskje Norges mest spennende kirkelige organisasjon, med en sterk iboende dynamikk for nytenkning og endring. Dette krever god og tydelig ledelse. Vi mener Huseby er den rette til å lede organisasjonen inn i framtiden, sier Theis.

Jeffrey Huseby er 61 år og bosatt på Tau i Rogaland. Han kommer til å ukependle til Bergen, hvor hovedkontoret til Sjømannskirken ligger.

Huseby er utdannet prest med tilleggsutdanning i organisasjon og ledelse, og har vært sjømannsprest og daglig leder ved Sjømannskirken i Dubai fra 1996 til 2000.

I dag er 61-åringen generalsekretær i Det Norske Misjonsselskap (NMS), og tar over jobben i Sjømannskirken etter Ørnulf Steen 1. mars 2020.

Artikkeltags