Trude Drevland blir honorær konsul

Trude Drevland blir honorær konsul. (Arkiv).

Trude Drevland blir honorær konsul. (Arkiv). Foto:

Skal fronte Georgias interesser i Bergen.

DEL

– Dette er jo noe man blir bedt om, og ikke en tilfeldig plassert rolle. Jeg tar rollen og oppgaven svært alvorlig, sier Trude Drevland til BA.

Å være honorær konsul for Georgia i Bergen innebærer at Drevland skal sørge for at Bergen blir oppmerksom på Georgia. Drevland skal være med på å få til samarbeid og samhandling innenfor næringsliv, turisme, kulturliv og andre områder.

Drevland blir offisielt utnevnt som honorær konsul for Georgia i Bergen den 12. november. Dette skal skje på Bergenhus festning.

– Når jeg får utnevnelsen på tirsdag, får jeg vite hvor mange år jeg skal være det. Det er vanlig å være noen år av gangen, og en eventuell forlengelse om man er ung og sprek. Jeg begynner å bli en voksen dame, så derfor skal jeg ta det litt pent, sier Drevland.

Ikke vært i landet

Drevland forteller at hun foreløpig ikke vært i Georgia.

– Når man blir utnevnt til konsul er det ikke alltid at man har et så godt kjennskap til landet. Jeg har ikke hatt et nært og tett forhold til Georgia. Den siste tiden har jeg skaffet meg mye kunnskap, blant annet gjennom ambassaden.

Drevland vil reise til Georgia i nær fremtid for å oppleve landet.

– Nå må alle bergensere legge ferien til Georgia! Jeg skal sørge for det, sier hun og ler.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Drevland synes den nye rollen er spennende. (Arkiv).

Drevland synes den nye rollen er spennende. (Arkiv). Foto:

– Perfekt til oppgaven

Presidenten i Det konsulære korps i Norge, Leif Christian Sverstad, forklarer til VG at de ser etter personer med rett innstilling som vil gjøre en jobb uten å få betalt for det.

– Trude Drevland er etter våre vurderinger en perfekt person til å utføre posten som konsul for Georgia i Bergen og omegn, sier Sverstad til VG, som først omtalte saken.


Artikkeltags